Last news in Fakti

7 Март, 2016 08:25 707 1

Радослав Янков: Насочих напрежението в друга посока

  • радослав янков-
  • сноуборд-
  • световна купа-
  • винтерберг-
  • слалом

Сноубордистът стана първият българин, който печели Световна купа в зимните спортове

Радослав Янков: Насочих напрежението в друга посока - 1
Снимка: БТА/АР

Вчера сноубордистът Радослав Янков стана първият спортист в историята на България, който печели Световна купа в зимните спортове. 26-годишният талант от Чепеларе завърши шести в паралелния слалом във Винтерберг (Германия), което му бе напълно достатъчно, за да грабне големия Кристален глобус.

"Щастливи сме с моя треньор, въпреки, че малко не ми се получи, за да съм на подиума и на финала." - коментира в интервю за БФСки Янков.

"Въпреки това съм шести в последния старт, което ми беше достатъчно за големия глобус. Имаше малко напрежение преди финалите във Винтерберг, но се опитах да го пренасоча в друга посока, за да не ми влияе по време на стартовете. Знаех, че съм водач и трябва да стигна поне до четвъртфинала, което в крайна сметка се получи. Всички са изненадани, но ме поздравяват искрено".

Освен големия кристален глобус Янков спечели и сребърен и бронзов медал, съответно за второто и третото място в крайното класиране в паралелния гигантски слалом и паралелния слалом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕТЪР

    0 0 Отговор
    Ето за това момче трябва да се пише навсякъде а не за оня Григор или 'малкото коте"