Last news in Fakti

5 Април, 2016 09:06 1 415 1

Как ще изглежда Висшата лига в България?

  • висша лига-
  • среща-
  • цска-
  • участие-
  • фромат-
  • първенство-
  • бфс

Предстои среща, на която да се реши как ще се провежда първенството в бъдеще

Как ще изглежда Висшата лига в България? - 1
Снимка: БТА

Два варианта за първия етап на трансформация в родния футбол по пътя към Висша лига ще дискутират клубовете и БФС днес. Срещата, която трябва да даде старт на промяната, ще е в столичен хотел и на нея ще има представители на елитните отбори, няколко от „Б” група, както и ЦСКА, пише вестник "Труд".

Експертна група от футболния съюз подготви алтернатива, а не само един конкретен вариант, за да бъде отворена срещата за идеи и обсъждане. На нея ще има и специалист от Холандия. Той ще се появи с репутацията на фирмата, която представлява. А тя е участвала в изготвянето на формата в Шампионската лига, първенствата на Дания, Норвегия, Португалия и Белгия. Екип на компанията има готовност да се заеме с разработването на механизма за преминаване към новия формат. Изчакват се само дискусиите между централата и клубовете.

И двата работни варианта предвиждат увеличаване на състава на „А” група в сравнение със сегашните 10 тима. Единият е до 12 отбора, изцяло селектирани по лицензионен критерий. Вторият - до 16, като той е по-близък до идеята за постепенно преминаване към Висша лига с ново администриране извън БФС. Тоест отделна организация - акционерно дружество, с участие на клубовете в нея като акционери.

ЦСКА ще има представител на срещата и плановете са да се търси място за клуба в новата елитна дивизия, но не на всяка цена тази есен. Юридически проблемът е сложен преди произнасянето на съда и синдика по казуса с клуба. Най-реална е възможността ЦСКА да участва с лиценз на друг клуб или такъв да се пререгистрира и заиграе на стадион „Българска армия“ - идея, която има за „Литекс” повече от година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    МУТРО ФУТБОЛНА ЛИГА ....където няма и грам игра , а КОЧИНА