Last news in Fakti

2 Май, 2016 10:26 780 0

Лацио отказа Интер от челната тройка

  • лацио-
  • интер-
  • клозе-
  • кандрева

"Орлите" се наложиха с 2:0

Лацио отказа Интер от челната тройка - 1
Снимка: БТА/АР

Лацио победи с 2:0 Интер у дома и отказа “нерадзурите” от надеждите им за класиране в тройката, а с това и участие в Шампионската лига. Неостаряващият Мирослав Клозе (8) и Антонио Кандрева от дузпа в края донесоха трите точки за “орлите”, които пък продължават да се борят за 6-то място или участие в Лига Европа. 

Два кръга преди края Интер е на четвърто място на 7 точки от третия Рома, който днес гостува на Дженоа. Лацио пък е на 8-то място с 51 точки, а шестият Сасуоло има четири повече.  

Лацио дръпна в резултата още в 8-та минута. Лулич и Клозе матираха защитата на Интер с двойно подаване през центъра и ветеранът остана сам срещу Ханданович. Опитният Клозе знаеше какво точно да направи в тази ситуация и технично копна топката над словенеца - 1:0 за Лацио.

Интер можеше да изравни в 26-та минута, когато Кондогбия изведе Йоветич с технично подаване. Черногорецът си спря топката на гърди и стреля без забавяне, но Маркети успя да отбие. 

До края на първата част за класата си загатна и стражът на Интер. Ханданович спаси опасен далечен удар на Кандрева, а след това и изстрел на Балде Кейта с левия крак от малък ъгъл.

След почивката Интер опита натиск, докато “орлите” се бранеха добре и пробваха с контраатаки да вкарат втори гол. При една от тях в 52-та минута Кейта поиска дузпа за нарушение в наказателното поле на гостите, но получи единствено жълт картон за симулация. Треньорът на домакините Симоне Индзаги също имаше претенции към съдията, но бе изгонен от скамейката. 

Последваха пропуски на Перишич, Икарди и Йоветич. За да се стигне до 84-та минута, когато Кейта все пак изработи дузпа за Лацио. В резултат на което пък Хейсон Мурийо бе изгонен за втори жълт картон. Антонио Кандрева реализира хладнокръвно за крайното 2:0.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА