Last news in Fakti

2 Май, 2016 12:26 732 0

Виляреал си гарантира място в топ 4

  • виляреал-
  • валенсия-
  • солдадо-
  • шампионска лига

"Жълтата подводница" взе дербито срещу Валенсия с 2:0 на "Местая"

Виляреал си гарантира място в топ 4 - 1
Снимка: БТА/АР

Виляреал ще играе в квалификациите на Шампионска лига през следващия сезон, тъй като си гарантира четвъртото място в класирането. Жълтата подводница взе дербито с Валенсия с 2:0 на „Местая” и два кръга преди края има 6 точки аванс пред Атлетик Билбао и по-добри показатели от баските в директните мачове. 

Това обаче е напълно заслужено, защото почти през цялото време отборът бе в челото на класирането и не остави съмнение, че заслужава да играе в най-големия европейски турнир. 

Виляреал поведе в 14-та минута, когато Роберто Солдадо навлезе в наказателното поле на Валенсия, след което подаде към Самуел, който с прецизен удар не пропусна да вкара. Вторият гол падна в 33-та минута, когато отново Роберто Солдадо пусна отличен извеждащ пас към Адриан, който излезе сам срещу Диего Алвес и технично го преодоля за 2:0.

Като цяло гостите направиха много добър мач и през второто полувреме удариха и греда. Поражението остави Валенсия с актив от 44 точки, като тимът е на 8-а позиция и загуби и двата двубоя от регионалния си противник, без да успее да вкара гол в тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА