Last news in Fakti

9 Май, 2016 10:28 587 0

Кливланд безкомпромисен срещу Атланта

  • леброн джеймс-
  • нба-
  • финал-
  • атланта-
  • плейофи

Кавалиърс отново на финал на Изток

Кливланд безкомпромисен срещу Атланта - 1
Снимка: БТА/АР

Кливланд Кавалиърс е първият финалист в Източната конференция на НБА. Леброн Джеймс и компания победиха отново Атланта като гост, този път със 100:99 и затвориха серията с 4-0 победи. 

В първия кръг те се справиха чисто и с Детройт и все още са без поражение в елиминациите, като чакат победителя от сблъсъка Торонто – Маями, където резултатът е 2-1. 

В този мач фаворита все пак имаше проблеми, като трябваше да наваксва пасив от 13 точки във втората част. Направи го още до почивката, като отново бе солиден от тройката – 16 от 36. Стигна се до оспорвани последни секунди, в които Леброн Джеймс излезе на сцената. Той вкара от средно разстояние за 100:97, но Денис Шрьодер върна бързо точките след пробив. 

Последва пропуск на Леброн отдалеч 10 секунди до сирената, но домакините нямаха таймаут. Шрьодер реши да атакува, но бе затворен под коша, като Джеймс предизвика спорна топка, която естествено спечели и това бе краят за Атланта. 

Кевин Лав наниза 27 точки за победителите, от които 8 тройки, а освен това добави и 13 борби, въпреки че борбата му общо бе едва 9 от 25. Леброн и Кайри Ървинг добавиха по 21 точки за победителите. Пол Милсап водеше Атланта с 19 точки, но Ястребите останаха без победа над Кавалиърс в плейофите в историята, като до момента са загубили и 12-те мача срещу тях.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА