Last news in Fakti

14 Май, 2016 19:50 2 291 0

Вездесъщ Суарес направи Барселона шампион

  • барселона-
  • луис суарес-
  • шампион-
  • гранада
Вездесъщ Суарес направи Барселона шампион - 1
Снимка: БТА/АР

Барселона е новият шампион на Испания по футбол. "Каталунците" победиха Гранада с 3:0 като гост в мач от последния, 38-ми кръг на Примера дивисион.

В герой за тима на Луис Енрике се превърна уругвайската звезда Луис Суарес, който наниза хеттрик във вратата на Андрес Фернандес.

Гостите от "Камп Ноу" започнаха срещата по-активно и можеха бързо да поведат, но в 7-ата минута удар на Жерар Пике бе избит от голлинията. Все пак 15-ина минути по-късно Суарес завърши красива атака на празна врата за 1:0, а в 38-ата удвои след нова грешка в отбраната на домакините.

Втората част също стартира под диктовката на "лос блаугранас", които пропуснаха няколко добри положения за гол. Постепенно Гранада изнесе топката в предни позииции и наложи натиск, който обаче не доведе до сериозни шансове пред Тер Щеген с изключение на един, когато фран Рико се измъкна от опеката на Пике и стреля, но вратарят на Барселона изби. В 86-ата Суарес направи резултата класически.

Така "каталунците" събраха 91 точки и ще празнуват спечелването на трофея. Реал (Мадрид), който се надяваше на грешка от страна на Барса също победи, но остана с 90 пункта в крайното класиране. "Кралете" надиграха Депортиво ла Коруня като гост с 2:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА