Last news in Fakti

28 Май, 2016 23:43 2 233 0

Реал Мадрид е новият клубен шампион на Европа

  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • рамос-
  • караско-
  • шампионска лига-
  • финал

Двубоят завърши 1:1 в редовното време и дузпи трябваше да решат кой ще е носителят на купата

Реал Мадрид е новият клубен шампион на Европа - 1
Снимка: БТА/АР

Рекордьорът по трофеи в Шампионската лига Реал Мадрид спечели своята Единадесетата, след като сломи градския си съперник Атлетико Мадрид след изпълнение на дузпи. Двата тима завършиха при 1:1 в редовното време и продълженията, а при изпълненията на дузпи Реал се наложи с 5:3. 

Още в 6-ата минута Реал можеше да има преднина в резултата, след като Гарет Бейл центрира отдясно от фаул, Каземиро засече топката от непосредствена близост, но я изпрати право в тялото на вратаря Ян Облак, който предотврати гол.

Девет минути по-късно „кралският” клуб поведе, след като Тони Кроос центрира от фаул, Бейл продължи топката с глава, а Серхио Рамос я чукна във вратата на Атлетико за 1:0.

„Белият балет” продължи да доминира, но лека полека се отдръпна в защита и „дюшекчиите” се опитаха да застрашат вратата на съперника. Хунфран и звездата им Антоан Гризман не показаха точен мерник, след като пращаха топката извън очертанията на вратата, пазена от Кейлор Навас. 

След почивката в 47-ата минута Пепе фаулира Фернандо Торес в наказателното поле на Реал и съдията Марк Клатънбърг отсъди дузпа. Голмайсторът на Атлетико Антоан Гризман обаче сгреши от бялата точка, пращайки топката в напречната греда.

В 52-ата минута Даниел Карвахал бе заменен принудително заради контузия, като на негово място в игра се появи Данило. Малко след това Стефан Савич пропусна от чудесна позиция да изравни резултата. Реал пък отвърна с удар на Бейл от далечна дистанция, но покрай вратата.

Атлетико продължи да играе по-добре и в 59-ата минута Саул Нигес бе много близо до гола, след като засече центриране отляво, но ударът му от средна дистанция отново не намери очертанията на вратата.

В 68-ата минута Гарет Бейл шутира от пряк свободен удар, но топката се отби в стената и излезе в корнер, след изпълнението на който футболистите на Реал извършиха нарушение в атака. Две минути по-късно Карим Бензема нахлу опасно в наказателното поле на Атлетико и шутира, но Ян Облак бе заел добра позиция и спаси.

Кристиано Роналдо бе изведен перфектно от Лука Модрич в 78-ата минута и шутира мигновено, но право в ръцете на Ян Облак. Минута по-късно Хуанфран намери прекрасно влезлия като резерва Яник Ферейра Караско, който от близка дистанция изравни за 1:1. 

До края на редовното време футболистите на Реал бяха по-активни, но така и не успяха да реализират гол и логично се стигна до продължения.

В 94-ата минута удар с глава на Роналдо бе спасен от Ян Облак. До края на първото продължение съперниците не създадоха сериозни голови положения и попадения не бяха отбелязани.

В 101-ата Кристиано Роналдо много хитро намери Иско на дузпата, той върна назад, но Бейл беше блокиран при шута. 

В 107-ата Каземиро за втори път изпробва своя мерник и отново не уцели рамките на вратата. В 109-ата Филипе Луиш напусна принудително, както го стори и преди две години на финала в Лисабон. В 116-ата Чоло Симеоне загуби втори ценен футболист, след като Коке беше сменен от Томас. В 119-ата Марсело отлично подаде към Лукас Васкес в наказателното поле, но Лукас Ернандес застана на точното място.

Така се стигна до изпълнение на дузпи. При дузпите: 
1:0 - Васкес
1:1 - Гризман
2:1 - Марсело
2:2 - Габи
3:2 - Бейл
3:3 - Саул
4:3 - Рамос
4:3 - Хуанфран пропуска
5:3 - Роналдо


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА