Last news in Fakti

13 Юли, 2016 21:26, обновена 14 Юли, 2016 00:01 3 469 0

Legion Run отново завладя България

  • legion run-
  • красимир веселинов-
  • бягане-
  • състезания-
  • изпитанията-
  • приятели-
  • българия

Legion Run e отборно бягане до 5 км с препятствия от кал, огън, лед и бодлива тел, което се провежда в различни държави по света.

Тези спортни мероприятия предлагат на участниците в тях невероятна възможност да надскочт себе си и да споделят епични моменти с приятелите, колегите или семейството.  

Това не е надпревара и не е състезание с другите. Това е чисто, стопроцентово забавление за пораснали! 

Екстремните изпитания стават все по-популярни в България и все повече от любителите на спорта и високия адреналин избират да станат част от “легионерите”. 

Красимир Веселинов и неговият отбор от близки и познати отново се включи в поредното издание на Legion Run Bulgaria.  Ето какво Краси сподели пред екипа на Факти.бг.

Здравей Краси, как се чувстваш след като се пребори с изпитанията в Legion Run?

Усещането е невероятно - изпълнен съм с удовлетвореност, задоволство, увереност и сила, както и желание за още физическо и емоционално усъвършенстване в компанията на отбора.

Колко пъти си участвал в това спортно приключение?

За мен това беше второто участие. За първото ме запали един приятел с който играем футбол. Тази година даже желанието ми беше толкова голямо, че веднага след като пуснаха билетите, бях първия, който си закупи такъв.

Би ли пробвал отново?

Естественно. С отбора вече обсъждаме стратегията си за подготовка за следващото издание и си поставяме цели , които ще се стремим да изпълним за времето до началото на събитието 2017-та година.

Разкажи ни с няколко думи за отбора си.

Отборът ни се казва „Белите орли“ и е съставен от 22 човека. Името го избрахме напълно случайно, но се оказа много подходящо. Винаги започваме с бели фланелки, а в края на състезанието сме с доста променен цвят. С това искаме да покажем през какво е необходимо да премине отбора, за да постигне целта си. Основното при нас е отборния дух. Ние стартираме заедно, преминаваме всяко препятствие заедно, като изчакваме и помагаме на всеки един от участниците в отбора да преодолее препятствията, и финишираме всички заедно.

За времето в което бягаме и преодоляваме препятствията каляваме своя дух и създаваме една особена есенция на приятелство между нас. В началото отбора ни е съставен от почти непознаващи се един с друг хора, с изключение на братя, баща и син, семейства или много близки приятели или приятели на приятели. Всички те са изявили желание да участват в отбора и споделят с нас изживяването на Легиона. В края – сме един отбор с огромен дух изкован в преодоляване на препятствия и взаймопомощ. Всякакви притеснения са преборени и остава една консистенция от удовлетвореност и усещане за връзка между всички.

С кого сподели изживяването?

С едни от най-интересните и приятни хора, с някои от които се запознахме 20 минути преди старта, но вярвам, че ще останем приятели и ще се виждаме още дълго време.

Защо избра да участваш?

За да се изправя срещу себе си и да преодолея някои страхове – като този от високото. С помощта на целия отбор – смятам че успях да постигна поредната победа над себе си и излизам по силен и мъдър от Легиона.

Кое изпитание ти бе най-трудно?

SCALAE – това е катерене по въжена мрежа, която е свободна в долната си част, докато те поливат с вода отгоре. Височината е сериозна и изкачването беше трудно за мен, както и прехвърлянето на върха.

Как го преодоля?

Помогна ми отбора с куража , който ми вдъхна по време на изпитанието, постоянните възгласи и съвети. Усещането да го преодолееш след като миналата година не си успял е невероятно зареждащо и мотивиращо - да продължаваш напред.

Какво за теб е Legion Run?

Място където срещаш нови приятели, изпитваш себе си , доказваш се, зареждаш се с положителна енергия, постигаш емоционална удовлетвореност от направеното и визуализираш нови цели пред себе си които да постигаш. Всичко това споделено с невероятни , усмихнати, открити и положително настроени хора, обменящи идеи и преживявания.

Как би насърчли да се престрашат все още колебаещите се потенциални участници?

Хвърлете се в предизвикателството без страх – защото винаги ще има с кого да го споделите, ако имате нужда от помощ ще ви помогнат, ако не сте сигурен в себе си ще ви подкрепят – накрая ще излезете по силни от всякога с нови познанства и много кал.

На колко си години?

38 години

Има ли възрастови ограничение за участие?

Според правилата на Legion Run, могат да участват само навършили 18 г. участници. Горна граница няма – всичко е въпрос на психически и физически сили и желание за участие.

С какво се занимаваш (професия)?

Аз съм ИТ Мениджър в Иновативна софтуерна организация

Какви спортове практикуваш? Помогнаха ли ти, за по-добро представяне в състезанията?

Предпочитам да играя футбол с приятели през уикендите, волейбол през седмицата, както и да играя шах и голф в приятна компания. Определено всичко ми бе от полза.

Колко време трябва да си отдели човек за да се подготви за надпреварата и да успее да издържи на предзвикателствата в нея.? Има ли нещо специално, което да правиш ти?

Времето за подготовка е относително за всеки участник. Зависи от първоначалната му физическа подготовка. Но това според мен няма голямо значение, защот най-важното е да имаш спортен и активен дух , най-вече желание и хъс. От там нататък няма препятствие с което да не може да се справи един участник. Веднъж започнал старта, то предизвикателствата – се преодоляват от всички.

Отборната работа е нещото, което помага на участниците да стигнат до края.

Лично аз, задължително 2 седмици преди старта се натоварвам с бягане в пресечен терен и използвам упражнения за активиране на всички мускулни групи с голямо разнообразие от упражнения. Тези упражнения са прости и ефективни в раздвижването на кръвта през различните комплексни мускулни групи. Любимите ми упражнения са клякането, катеренето на стълби, набирането


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА