Last news in Fakti

20 Юли, 2016 19:24 700 0

Руснак спечели 17-ия етап от "Тур дьо Франс"

  • илнур закарин-
  • 17-ия етап-
  • "тур дьо франс"

Илнур Закарин от отбора на "Катюша" спечели 17-ия етап от "Тур дьо Франс".

Той измина 184.5-километровата дистанция от Берн до Фино-Емосон за 4:36.33 часа и записа най-голямата победа в кариерата си. Този етап беше първи в Алпите в тазгодишното издание на надпреварата. Закарин, който дебютира в Тур дьо Франс, изпревари с 55 секунди Харлинсон Пантано (Колумбия) и с 1.26 минута Рафал Майка (Полша), който завършиха съответно втори и трети. Руснакът стигна до успеха след късна атака на финалното изкачване.

Лидер в генералното класиране продължава да бъде Крис Фруум, който финишира на 11-о място в етапа. Британецът, който се бори за трета титла в Обиколката на Франция, има преднина от 2:27 минути пред Бауке Молема (Холандия). Трети в общото подреждане на 2:53 минути е Адам Йейтс от Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА