Last news in Fakti

3 Август, 2016 12:29 852 0

Фърги: Рууни щеше да е велик в друга ера

  • фъргюсън-
  • рууни-
  • манчестър юнайтед-
  • хвалби

"Уейн е невероятен футболист", сипе комплименти славният шотландец

Фърги: Рууни щеше да е велик в друга ера - 1
Снимка: БТА/АР

Отношенията между капитана на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и легендарния бивш мениджър на клуба сър Алекс Фъргюсън невинаги са били перфектни. Въпреки това, Фърги се изказа ласкаво за англичанина по повод днешния юбилеен мач на Рууни, който играе на стадион "Олд Трафорд" от 2004 година насам.

"Винаги съм смятал, че великите играчи могат да играят във всяка една ера на футбола. Днес Боби Чарлтън също щеше да е велик, а Уейн Рууни щеше да бъде велик, ако играеше преди много години", каза Фърги.

"Уейн влезе като основен играч в Манчестър Юнайтед веднага, макар да беше само на 18 години, а вече играе за отбора 12 години, което е трудно да си го представиш в наши дни."

"Първо се опитахме да го вземем на 14, после на 16 години, но запазихме интереса си към него. Най-после постигнахме съгласие през 2004 година. Това беше малко след като се отказах от идеята за пенсиониране и трябваше да помисля как да поведа клуба напред."

"Когато вземеш решение да се откажеш, спираш да мислиш. Но след като реших да остана, започнах да мисля отново и исках да вкарам повече енергия в тима, търсейки млади играчи. Тогава имахме Кристиано, Рууни.. Беше фантастичен период. И двамата бяха невероятни", добави Фърги.

Както е известно, Рууни искаше да напусне Манчестър на два пъти - през 2010 и 2013 година. Увеличаване на неговата заплата обаче промени решението му.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА