Last news in Fakti

21 Октомври, 2011 15:22 1 208 1

18 години Улие обвинява Жерар за фиаското на Франция от 1994

  • жерар улие-
  • жинола-
  • кантона-
  • папен-
  • емил костадинов

Дори и след 18 години, Жерар Улие не е простил на Давид Жинола за критиките му срещу Ерик Кантона и Жан-Пиер Пепен в навечерието на загубата от Франция с 1:2 от България, която струва на "петлите" място на Мондиал 1994 и класира там нашия тим.

В книга, публикувана днес, бившият селекционер на Франция Улие критикува екс-крилото на Пари Сен-Жермен за обидите му по адрес на двамата му съотборници в националния тим и едновремешни играчи на Марсилия Ерик Кантона и Жан-Пиер Папен.

Кантона и Папен бяха освирквани от феновете по време на паметния мач на "Парк де Пренс", след като Жинола заяви, че дуото не заслужава място в тима за негова сметка. "ПСЖ играе на "Парк де Пренс. Врагът на ПСЖ е Марсилия, Когато той каза, че Папен и Кантона не трябва да играят, а вместо това той да излезе на терена... той е копеле, защото всеки път, когато Папен или Кантона докоснаха топката, те бяха освирквани", пише Улие.

Улие добави, че помощникът му Айме Жаке му е попречил да изрита Жинола от отбора за репликите му. "Направих грешката да не го изритам. Айме ми попречи да го направя", пише още французинът.

Улие и в миналото е нападал Жинола, заявявайки, че той е "извършил престъпление срещу отборния дух на тима", губейки топката, след което Емил Костадинов заби победния гол за България, съобщава БГНЕС. "Без Жинола щяхме да се класираме", добави Улие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Еми то тъй ша е.