Last news in Fakti

1 Октомври, 2016 20:13 13 761 4

Майк Тауъл умря след боя си с Дейл Евънс

  • майк тауъл-
  • дейл евънс-
  • умря

Шотландският боксьор Майк Тауъл е починал късно снощи в болница в Глазгоу, като причината е сериозни увреждания в главата, получени по време на бой предния ден, обявиха от клуба му

ТВ кадри хванаха трагичния момент, в който уелският боксьор Дейл Евънс аплодира опонента си, който бе изнесен от ринга поради фаталните си наранявания.

Новините за смъртта на британския боец в полусредна категория заляха заглавията в пресата и покрусиха целия боксов свят.

Боксьорът е починал от възпаление и кръвоизлив в мозъка, 12 часа след като е приет с опасност за живота в болницата, написа в профила си във "Фейсбук" приятелката му Клоуи Рос.

На Евънс му стана ясно, че нещо несериозно не е наред с противника му точно след петия рунд.

Зрителите видяха Тауъл да инкасира редица мощни удари в главата си, преди  да се свлече на земята. Той обаче стана бързо и се опита да продължи мача.

След нови три удара в главата, реферът прекрати срещата, но явно вече злото бе сторено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби Турбото

    0 0 Отговор
    Силните удари по главата нанасят непоправими увреждания в мозъка боксът ежесток спорт жалко за човека
  • 2 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    А те колко приключват по болници и като зеленчуци на легло никой не отваря дума щото не умират на ринга пред камерите. Това са постоянни травми на мозъка и нервите. Тия които доживяват до Паркинсон са си направо късметлии. Абе просто безумни хора решили да се жертват за забавлението на тлъсти чичковци които правят пари от тяхната любов към спорта. Едно нещо са бойните изкуства но да се качиш на ринга да пребиеш някой или да те пребият теб за забавление е нещо съвсем друго. Това не е тестване на умения или проява на мъжество това си е просто театър в който единия или и двамата пострадват от леко до тежко а и може някой да умре докато за зрителя това си е едно шоу. След мача си ходят на кръчма пийват си хапват си едни са направили пари други са загубили дребни суми а боеца е целия на балон, обезобразен тръшнат някъде я в болницата я в стаята си една торба лед върху главата. Чудя им се на акъла на тия момчета защо си го причиняват. Не е за пари щото сумите които получават са мижави на фона на това което те влагат във спорта. Грозно и долно забавление. Няколко пъти съм ходил на такива мачове и чувството е същото като това което изпитах в един клуб в Амстердам където имаше секс на живо. Драйфа ти се надървен си и се чувстваш като животно излизаш и те е срам от самият себе си
  • 3 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    да боксът трябва да се забрани
    но няма как това да стане
    има много пари там
  • 4 ВАЛДЕМАР

    0 0 Отговор
    Бокса е узаконен побой.И все пак легенди като Али,Луис,Фрейзър оставиха ярка следа в този спорт,макар и те да понесаха сериозни здравословни проблеми.Бокса като спорт е огромен риск и който се захване с него би трябвало да го знае.Съжалявам за починалият боксьор,но той не е единственият починал след мач.