Last news in Fakti

24 Октомври, 2011 14:57 846 0

Станка Златева е спортист № 1 на септември

  • станка златева-
  • елис гури-
  • симеон щерев
Станка Златева е спортист № 1 на септември - 1
©БГНЕС

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева бе избрана за спортист № 1 на септември в анкетата на пресклуб "България". Тя получи доверието на 17 медии от общо 27. Нейни подгласницит са № 1 на планетата в класическия стил Елис Гури (6 гласа) и лекоатлетката Ивет Лалова (3 гласа).

Златева за 8-ми път е избрана в месечната анкета на спортистите. Утре, 25 октомври, тя и Гури ще получат по традиция, специланата награда на Корпоративна търговска банка - "Голям чек", която се дава на всички шампиони в различните видове спорт. Церемонията е от 11 ч отново в пресклуб "България".

А днес на тържеството бе и треньорът на шампионката Симеон Щерев, който пожела на Станка Златева догодина да спечели и олимпийската титла. На награждаването бе и Валентин Савов, генерален секретар на БФ Борба, който пожела на златната ни медалистка да достигне рекорда на Валентин Йорданов - от 7 световни и 7 европейски титли.

Златева вече изравни постижението Александър Томов от 5 световни и 5 европейски титли. Отборът ни по свободна борба бе на възстановителен лагер в Поморие, а от днес започва подготовка в Банско, съобщава БГНЕС. От 11 до 13 ноември тимът ще вземе участие в Европейската отборна купа в Москва, която е с награден фонд 100 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА