Last news in Fakti

25 Октомври, 2011 15:12 804 0

Абонданца може и иска да направи българките фактор в Европа

  • абонданца-
  • волейбол-
  • балтич

В момента виждам отбор, който е затруднен във всички аспекти, но вярвам, че след много работа България може да стане фактор в европейския волейбол", бяха думите на новия треньор на женския национален отбор по волейбол Марчело Абонданца

Абонданца може и иска да направи българките фактор в Европа - 1
©БГНЕС

Италианският специалист е оптимист за националките ни, тъй като сподели, че първото му впечатление за тима е положително. "Щастлив съм, че съм тук днес. За мен е чест да водя женския национален отбор на България, който според мен е с огромен потенциал. Имам големи очаквания и надежди към този млад отбор, който след много работа ще израсне много. Тук съм само от един ден, но имах възможност да се запозная с момичетата и да добия представа от какво ниво на подготовка започва съвместната ни работа. В следващите 4 тренировки, които ще се водят от Димо Тонев и италианския помощник треньор ще се постараем да добием представа за формата на момичетата и да си изясним за нас перспективите за работа с този отбор. Аз винаги си поставям много високи цели, но в момента виждам отбор, който е затруднен във всички аспекти. Смятам, че след много работа можем да си поставим една цел българския национален отбор по волейбол да бъде действащо лице в Европа", заяви Абонданца.

Италианецът коментира и скандалите в отбора при предшественика му Драгутин Балтич, като заяви, че не се интересува от негативите преди него, а по-скоро се радва на новия път с момичетата. "Не съм наясно какво се е случвало в националния отбор преди това и не ме интересува. За мен е важно, че когато идва нов треньор, той започва нов път. Аз видях един колектив, който беше малко объркан от гледна точка на техниката. Първото ми впечатление за тима е позитивно. Работих шест години в националния отбор на Италия. Тогава той беше в много труден момент. Заедно с екипа имахме много трудности най-вече да променим манталитета на играчите. Успяхме, те станаха световни шампионки. За тази цел обаче отборът трябва да започне да побеждава. Ако отборът се класира за турнира в Истанбул ще имаме време да се подготвим".

За предстоящата олимпийска предквалификация в Баку Абонданца каза: "Винаги излизам за победа. Не трябва да се пренебрегват качествата на другите два отбора в Баку – Азербайджан и Чехия, които показват добра форма и са класни тимове. Ние ще отидем и ще опитаме да спечелим този предолимпийски турнир. Със сигурност не мога да взема всички състезателки. Ние вероятно ще заминем с 13 състезателки, две либера. Все още не знам кои ще бъдат те, това ще го уточним на по-късен етап. Любка Деберлиева е в Русия, за да изиграе два мача от висшата лига и ще се включи направо в Азербайджан. Не се знае кой ще е капитан на отбора".

Българският национален отбор по волейбол ще се изправят срещу Чехия, Азербайджан, Украйна, Унгария и Дания на турнира в Баку, който ще се проведе 8-13 ноември. От федерацията съобшиха, че италаинецът ще води отбора две години 2012 година и 2013 година включително, като не разкриха финансови параметри на договора, съобщава БГНЕС. В щаба на Абонданца ще влязат двама италианци – единият е статистик, вторият е физиотерапевт, помощник треньор, който е Димо Тонев, но той ще замества Абоданца, когато той не е в България. Ще помага и треньорът на Марица Пловдив Иван Петков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА