17 Ноември, 2016 19:37 1 422 0

Да живееш 6 месеца без заплата

  • 6 месеца-
  • без заплата-
  • том (томск)

Играчите на руския елитен клуб Том (Томск) предприеха отчаян ход, за да спасят себе си и отбора. Те написаха писмо до губернатора на Томска област Сергей Жвачкин, в което обясняват, че в продължение на шест месеца не са взимали заплати. Пред някои от футболистите пък дълговете са много сериозни.

Играчите предоставиха писмото на вестник Спорт Експрес, където се чете, че дори лечението, контузиите и медикаментите се поемат от самите играчи, но не е ясно как. Другите служители на клуба също са без заплати от началото на първенството на Русия. Отделно от това, въпросният политик е и президент на клуба, но явно съдбата на хората във ФК Том в момента не му е приоритет. Въпреки това играчите му написали сърцераздирателно писмо.

"Общръщаме се към вас като към президент на ФК Том, ръководител и патриот на Томска област. В края на май тази година след здрава битка ФК Том си спечели мястото да играе в руската Висша лига, изпълнявайки поставената пред нас задача. Част от нас участваха в предишната кампания, част дойдоха през лятото. Останахме с ясното уверение, че финансовото състояние на клуба ще бъде стабилно, се казва в писмото и се посочва от новите попълнения какво са направили, за да пристигнат в Том Томск. Те уточняват, че съвестно си изпълняват и задълженията- не са бойкотирали тренировки, не са създавали негативна атмосфера, не са се оплаквали на медиите и феновете. В момента Том (Томск) е на предпоследното 15-о място с 8 точки от 13 кръга, но тези резултати са продукт на тоталната демотивация и обезверяване у отбора. Футболистите се надяват на среща с политиците от Томска област и на решаване на проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА