Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 14:46 721 1

Любо Пенев официално пое националния ни тим

  • любо пенев-
  • футбол-
  • националния тим-
  • българският отбор-
  • националния

Резултатите няма да дойдат нито бързо, нито лесно, но аз съм оптимист, заяви Пенев

Любо Пенев официално пое националния ни тим - 1
Снимка: БГНЕС

Любослав Пенев официално пое националния отбор на България по футбол. Новината бе съобщена от шефа на БФС Борислав Михайлов. Договорът на племенника на Димитър Пенев е за 2+2 години.

Досега Любо Пенев водеше Литекс, с който стана шампион, но напусна наскоро, именно заради работата в националния тим. На поста той заменя Лотар Матеус, който изкара около година, преди да бъде освободен.

"Резултатите няма да дойдат нито бързо, нито лесно, но аз съм оптимист. Настъпва една нова генерация от добри футболисти", обяви Любослав Пенев при официалното си представяне като селекционер на националния отбор, цитиран от  БГНЕС.

Пенев разкри, че още от днес ще започне работа по изграждането на една отлична организация в националния отбор. "Целта ми е поставянето на една добра организация и ще започна с това от днес. Ще търся диалог с треньорите на клубните отбори. Сигурен съм, че България има добри футболисти. В момента настъпва и се утвърждава една нова генерация от добри играчи. Искам да ги обиграем, но това не означава, че няма да търсим резултати", разкри плановете си бившият треньор на Литекс и ЦСКА.

"Ще работя много дейно със селекционерите на младежките гарнитури. Искам да се наложи почти еднакъв модел на работа във всички националния отбори. Да се тренира по едни методи и да се прилага подобна тактика, за да са по-полезни те на "А" отбора", допълни Пенев. Той не пожела да коментира темата за връщането на Бербатов в националния отбор, нито на кои футболисти ще разчита. "Първият мач, в който ще ръководя отбор е в края на февруари. Това са четири месеца, в които аз ще обмислям кои футболисти да извикам. Искам да налагам перспективни, млади футболисти, но това не означава, че няма да викам и по-опитни", поясни новият селекционер.

"Ще заложа на по-малка група футболисти, които да се готови да изиграят 30-40 мача през следващите четири години. Искам отборът да е много агресивен както в атака, така и в защита. Вратата на националния отбор е отворена за всички", завърши Пенев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 despeRADO

    0 0 Отговор
    Въпреки че съм заклет левскар смятам, че Любо Пенев е добър вариант