4 Ноември, 2011 11:28 1 067 0

"Мисано" вече ще носи името на Марко Симончели

  • марко симончели
"Мисано" вече ще носи името на Марко Симончели - 1
Марко Симончели на "Мисано" © ЕРА/БГНЕС

Пистата "Мисано" в Италия, където се провежда състезанието за голямата награда на Сан Марино, ще бъде прекръстена на името на Марко Симончели, в памет на починалия преди две седмици италиански пилот. Симончели загуби живота си след жестока катастрофа на "Сепанг" в Малайзия на 23 октомври, съобщава БГНЕС. Всички от света на автомобилния спорт изразиха почит към загиналия едва на 24 години пилот, а организаторите на Гран при на Сан Марино са решили да кръстят пистата в Мисано на негово име.

"Дължим го на Марко, на неговото семейство, на стотиците хиляди фенове, които се възхищаваха на куража и човечността му", обяви президентът на пистата Лука Колоячово. "Изключително горди и щастливи сме да обявим, че "Мисано" вече ще носи името на Марко Симончели - истински победител в спорта и живота. Днес ще се срещна с неговите близки и ще им кажа, че той ще продължи да бъде с нас завинаги", допълни Колоячово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА