Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 15:39 1 048 0

МФВС заклейми родната федерация по вдигане на тежести

  • мфвс-
  • скандал-
  • вдигане на тежести
МФВС заклейми родната федерация по вдигане на тежести - 1
©БГНЕС

От МФВС разпространиха изявление след поредния скандал, което гласи: "Министерството на физическото възпитание и спорта изразява своето недоумение от поредната издънка в българските щанги! Въпреки всички усилия, които МФВС полага за възраждането на вдигането на тежести, проблемите продължават".

"Случаят с недопускането на националния ни отбор до участие на световното първенство е пореден удар по реномето на един спорт, който е носил толкова много радост на България. За това виновните да се стигне до тук трябва да понесат своята отговорност", обявиха още от спортно министерство.

"От една страна сме наясно, че новото ръководство на Българската федерация по вдигане на тежести застъпи в един много тежък момент и трябваше да се справя с редица проблеми. От друга обаче е тяхно задължение да се запознаят максимално бързо с нормативните документи и изисквания на международната федерация, за да осигурят участие на българските състезатели на световни и европейски първенства. МФВС направи всичко възможно за дипломатично разрешаване на проблемите, които имат българските щанги и в международен аспект! По тази причина още в понеделник президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев ще бъде повикан в кабинета на министър Свилен Нейков, за да даде пълен отчет на действията на ръководената от него централа и причините да се стигне до отпадането на националния ни отбор от световното първенство в Париж. МФВС ще се погрижи всички, които носят вина за този скандал да понесат своята отговорност!", завършиха от МФВС.

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА