Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 14:40 929 0

България пропуска СП по вдигане на тежести

  • вдигане на тежести-
  • антон коджабашев-
  • лондон 2012

Международната федерация по вдигане на тежести ни изхвърли от световното в Париж

България пропуска СП по вдигане на тежести - 1
Антон Коджабашев © ЕРА/БГНЕС

Българският национален отбор по вдигане на тежести няма да участва на Световното първенство, което започва в събота в Париж. Решението e на Управителния съвет на международната федерация по вдигане на тежести, а причината за поредния скандал в българките щанги е, че страната ни не подала задължителните списъци за допинг контрол. Тези списъци е трябвало да бъде предадени на ръководното тяло на световните щанги още през януари от ръководството на федерацията, която тогава бе водена от Антон Коджабашев.

На шампионата в Париж, който започва утре, Мая Иванова, Даниела Пандова, Силвия Василева, Оля Караиванова, Ферди Назиф, Стефан Мацаров, Стоян Енев и Стефан Петров трябваше да защитават честта на България. Световното първенство в Париж бе един от последните шансове за един от най-успешните български спортове да вземе квоти за Олимпийските игри в Лондон, съобщава БГНЕС. България изпусна Световното първенство през миналата година в Анталия, а последният шанс за взимане на квоти за Лондон е Европейското първенство догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА