8 Януари, 2017 10:40 613 0

Наполи показа характер и обърна Сампдория

  • наполи-
  • сампдория-
  • серия "а"-
  • сари-
  • масимо фереро

Отборът на Наполи отново доказа, че няма да се откаже от борбата за титлата в Серия "А".

Възпитаниците на Маурицио Сари за втори пореден път трябваше да правят чудеса от храброст в края, за да се доберат до така ценните точки.

След като в предишния си мач неаполитанците се пребориха за 3:3 като гост на Фиорентина, с попадение от дузпа в последните секунди на срещата, сега тимът стигна до драматичен обрат и срещу Сампдория.

На "Сан Паоло" домакините губеха с 0:1 на полувремето, но в заключителната четвърт на срещата доведоха нещата до 2:1 в първия си за годината мач, среща от 19-ия кръг на италианския шампионат.

Тима от Генуа поведе в 31-ата минута, когато Хисай си вкара автогол и се държеше много добре на терена. Половин час преди края на редовното време гостите обаче останаха с човек по-малко след изгонването на Матиас Силвестре.

Така се стигна до 77-ата минута, когато Габиадини изравни, а в последните секунди на добавеното от главния ярбитър време, влезлият като резерва дебютант Лоренцо Тонели донесе победата на домакините.

С успеха Наполи събра 38 точки, колкото има и втория в класирането Рома, но столичани са с мач по-малко. Лидер е Ювентус с 42.

"През първото полувреме извършихме голямо количество грешки, особено при подаванията. Играхме бавно и позволихме на Сампдория да разгадава всичките ни ходове. Може би имаше повече умора у играчите. В последните десет дни проведохме няколко много интензивни тренировки, откъдето дойде и тази липса на острота в атаките ни. Не показахме добър футбол, но проявихме характер и играхме за победата до последната секунда. Доволен, че отборът показа такова психологическо мъжество", коментира Сари след мача.

Ексцентричният президент на Сампдория Масимо Фереро бе бесен след поражението и скочи на съдииската бригада.

"Съдията Марко ди Бело спечели мача за Наполи. Ние играхме нашата си игра и го правехме доста добре. Изгонването на Силвестре ни закопа. Ди Бело трябва да поеме своята отговорност. Та Силвестре дори не докосна вратаря Хосе Рейна. На всичкото отгоре реферът даде цели пет минути добавено време. Да ни бяха казали, че отиваме на заколение, нямаше да бием този път от Генуа. По моите сметки бяха пропуснати осем засади.

Може би на страничните съдии им бяха окапали ръцете. Въобще забравиха да вдигат флага. Вече съм убеден в нуждата от видеоповторенията. Вярно, всеки може да греши, но не и толкова често и постоянно против единия отбор, в случая нашия. Този мач е истински позор за футбола", избухна Фереро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА