Last news in Fakti

9 Януари, 2017 09:57 949 0

Барселона отново изпусна точки

  • барселона-
  • меси-
  • дузпа-
  • виляреал-
  • съдия

Пореден скандален мач за каталунците

Барселона отново изпусна точки - 1
Снимка: БТА/АР

Лионел Меси донесе равенството на Барселона 1:1 като гост на Виляреал в скандален мач от Примера дивисион. Каталунците се виждаха губещи, когато в 90-та минута Меси остави на място вратаря на домакините при изпълнение на свободен удар. Преди това в 50-та минута Никола Сансоне бе дал преднина на “жълтата подводница”.

Реферът Игнасио Иглесияс обаче беше голямата “звезда” в мача, след като не видя две кристални дузпи за Барселона. И в двете ситуации Бруно Сориано игра с ръка в наказателното си поле. На отсрещната врата подобна ситуация имаше и за Виляреал, когато удар на Сориано се спря в ръката на Масчерано.

Равенството свлече Барселона на третото място в класирането. Тимът на Луис Енрике има 35 точки, с 5 по-малко от Реал Мадрид. Столичани обаче са с мач по-малко. Виляреал пък е пети с 30.

Голямата новина преди началото на двубоя бе, че Иван Ракитич беше оставен извън групата за мача, без да бъде контузен или наказан. Заговори се, че хърватинът ще премине в Манчестър Сити. Неговият заместник Андре Гомес обаче така и не успя да се докажа след многомилионния си трансфер от Валенсия през лятото.

Въпреки това каталунците имаха пълно преимущество през първото полувреме. Като още в третата минута Андрес Иниеста отправи първият точен удар. Последваха пропуски на Меси и Неймар, преди да дойдат положенията и пред вратата на Тер Стеген. Жонатан дос Сантос първо стреля над гредата, а след това Дин се намеси много добре при пробив на Пато.

В 24-та минута Неймар показа страхотната си техника, след като финтира двама защитници и стреля мощно от границата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри от гредата. До края на полувремето Неймар и Меси имаха отново възможности за гол, но той така и не падна.
Така за 5-ти път в последните шест мача в първенството Барса се прибира на полувремето при резултат 0:0.

Втората част обаче започна по шокиращ начин за каталунците. След много бърза контраатака Пато пусна извеждащ пас към Никола Сансоне, който с невероятно точен удар по диагонала с десния крак направи 1:0. Това беше седми гол за италианеца от началото на сезона, колкото имаше за цялата минала кампания със Сасуоло. Сансоне стана и шестият италианец, вкарал на Барса след Виери, Лана, Фиоре, Освалдо и Фаусто Роси.

Очаквано последва натиск на Барса и в 53-та минута Меси изпълни бързо свободен удар, но ударът на Неймар не затрудни Асенхо. В 70-та минута пък удар на Масчерано с глава мина над гредата.
В 72-та минута Барса трябваше да получи дузпа. Бруно Сориано се подхлъзна и топката попадна на левия крак на Меси. Сориано от легнало положение протегна ръката си, а топката се отклони в нея и мина над гредата. Реферът обаче подмина ситуацията с усмивка. При последвалия ъглов удар Меси удари греда с техничен удар от 15 метра.

В 74-та минута реферът не отсъди дузпа и за Виляреал. Този път с ръка игра Масчерано след удар на Сориано, но съдията Игнасио Иглесиас отново не реагира. За сметка на това последва мълниеносна контраатака, при която Арда стреля с гръб към вратата, но не намери целта.

Драмата беше пълна отново в 78-та минута. Сориано отново игра с ръка в наказателното си поле. Въпреки очевидната ситуация Иглесиас пак не посмя да посочи бялата точка, за да отключи яростта у играчите на Барса.

До края домакините паркираха “жълтата подводница” пред вратата, но не успяха да спрат гения на Меси. Аржентинецът изпълни по перфектен начин свободен удар на метри от наказателното поле и остави Асенхо само да гледа как топката влиза във вратата му.

Това беше 11-ти гол за Меси в последните му 10 мача за Барса. В края пък Коста получи втори жълт картон заради фаул срещу Меси и беше изгонен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА