Last news in Fakti

16 Януари, 2017 12:31 791 0

Ботас все по-близо до Mercedes

  • willams-
  • mercedes-
  • ботас-
  • волф

От Willams признаха, че не искат да спират пилот, който може да печели

Ботас все по-близо до Mercedes - 1
Снимка: БТА/АР

Валтери Ботас е пред преминаване в Mercedes, обяви изпълнителният бос на Willams Клер Уилямс. Финландецът отдавна е считан за сигурен наследник на Нико Розберг след шокиращото напускане на световния шампион и явно споразумението между двата отбора вече е близо и трансферът ще стане факт съвсем скоро.

„Нещата са близо до завършване. Веднага след като Нико обяви, че си тръгва знаех, че ще получим обаждане от Тото Волф. Зная, че той е един от хората, които харесват много Валтери и ние не искаме да стоим на пътя на пилот, който има възможност да кара печеливш автомобил и да се бори за титли” заяви Уилямс.

„Всички знаят, че през 2015-а от Ferrari искаха Ботас, но тогава ние го спряхме и той остана при нас. Понякога обаче трябва да мислиш как да постъпиш правилно и по отношение на 650-те служители, които работят за нас. Искаме обаче да сме сигурни, че ако се разделим с Валтери ще имаме достатъчно добър негов заместник и основа, за да се развиваме и да вървим напред” добави тя.

„Все още трябва да завършим някои подробности по договорите, но скоро ще има официално съобщение, тъй като тестовете наближават и искаме да знаем кой ще кара за нас” добави още Клер Уилямс.

Счита се, че Фелипе Маса ще се върне в отбора, въпреки обявеното си отказване през миналата година. Според Уилямс фактът, че от Mercedes доставят двигатели на отбора няма нищо общо с преговорите за пилота.

„Ние си плащаме за моторите и го правим навреме и те нямат право да поискат от нас да освободим свой пилот заради това. Ако откажем да го направим няма да има проблем”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА