18 Януари, 2017 12:55 909 0

Пулев: Трябва да премина още 1-2 стъпки

  • пулев-
  • спортист на месеца-
  • награда-
  • титла-
  • контузия-
  • бокс

Кобрата получи нова престижна награда

Пулев: Трябва да премина още 1-2 стъпки - 1
Снимка: БТА/АР

Претендентът за световната титла по бокс в тежка категория на IBF Кубрат Пулев бе избран за "Спортист на месеца" в традиционната анкета на пресклуб "България". Кобрата получи отличието "Златна България" за 9-и път в своята кариера, като този то му бе присъдено за успешната защита на интерконтиненталната титла срещу нигериеца Самюел Питър.

"Благодаря за поредната награда. Аз уважавам и оценявам малките жестове и винаги ще е така. Пожелавам си да бъде успешна новата година и здраве, разбира се", заяви Пулев.

"Интерконтиненталният пояс не е просто един мач срещу Самюел Питър. Това са всички мачове през годините, упорит труд и всички тези победи. Това ме доведе до класацията и до мача за интерконтиненталния пояс. Беше един хубав мач на родна земя, макар че бях контузен и имахме известни притеснения. Много се радвам, че така се разви мачът. Видя се, че самият Самюел Питър не беше особено добре подготвен, но той е опасен противник. Беше една наистина добра атмосфера, доколкото можах направих така, че дам максимално самочувствие на българите и на хората в залата.

Това не е единственият път, в който ще играя в България. Водим преговори и вероятно още следващия или по-следващия ми мач отново ще бъде на родна земя. Ще видим как ще се размесят картите. Всичко е въпрос на преговори, интереси и много пари. Но през месец април е напълно възможно да се случи такъв мач за мен в София.

Все по-големи и по-трудни са крачките към световната титла. Мисля, че имам още 1-2 стъпки до бой за световната титла. От мен ще дам каквото трябва, но в крайна сметка Господ решава. Но аз ще направя всичко възможно да направя един такъв бой, в който ще се стремя към победата. За мен е без значение срещу кого ще се изправя - аз съм състезател, обичам предизвикателствата. Това ме прави жив и щастлив. Никой от топ 10 не е за подценяване, това все пак е бокс", добави Кобрата.

Той обясни и какво трябва да надгражда в бъдеще. "Аз съм изграден боксьор от българската школа и треньори, за което им благодаря. Не трябва да се надгражда много, но са важни неща, детайли, които трябва да се изчистят. Както съм казвал и по-рано наблягам върху защитата, точността и силата на удара, защото трябва да се решават мачовете по-бързо и по-решително. В същото време не трябва да има огромен риск, защото подът не е толкова далече", каза Кобрата.

Според него няма криза в тежката категория. "Най-престижният пояс се държи от Дионтей Уайлдър и смятам, че американците няма да го дадат толкова лесно. Американският бокс не е за подценяване, държат го на много високо ниво. В САЩ тежката категория се цени. В световен мащаб виждате, че след загубата на Кличко има голям интерес към тежката категория. Точно затова Дейвид Хей се завърна на ринга. На мен лично ми е интересна", сподели Пулев.

Той коментира и разнопосочните новини по отношение на това срещу кого ще играе Антъни Джошуа, ако победи Владимир Кличко на 29 април. "Виждате, че всичко е интереси и движение на интересите. Това, което е последно, е че чакаме боя между двамата. Победителят е задължен да играе с мен. Така че, към края на годината трябва да има един такъв мач.

Обърнахме внимание на контузията на петата ми. Не е кой знае колко сериозна, но е непрофесионално да се тренира по този начин.", каза още Кобрата.

Той с радост съобщи, че академия "Пулеви" е пълна с деца. "Пълна е боксовата ни зала в нашата школа. Има още спортове в школата – и каратистчета малки и сладки. И чужденци има, не само наши деца. Предвиждаме да направим и другаде някъде такава школа. Определено е повече от добре. Има и талантливи деца, които са радост за окото. Още не си му показал и то вече включва. Има и деца, които идват за обща култура. Те също са добре дошли. Има и такива, за които треньорите ми казват, че ги учат да ходят правилно. Има потиснати деца, обръща им се внимание и психологически."

"Трябва да се популяризира боксът. Трябва си спорт за всеки един човек, за да не затлъстява населението. Време ми е отдавна за деца, но през 2017-а съм се концентрирал върху мачовете. Да сме живи и здрави! Първо трябва да видим каква зодия да бъде, така че са сложни нещата", завърши шеговито Кобрата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА