Last news in Fakti

21 Януари, 2017 23:47 638 0

Египет излъга Уганда, Гана би Мали

  • египет-
  • гана-
  • купата на африканските нации

Отборите на Гана и Египет записаха минимални победи във вторите си срещи от група "D" на турнира за Купата на Африканските нации, който тази година се провежда в Габон.

"Черните звезди" записаха втората си поредна победа, надигравайки Мали с 1:0 и по този начин те не могат да бъдат свалени от едно от първите две места в групата, независимо какво направят в последния си мач срещу Египет след 4 дни.

Единственият гол в срещата падна в 23-тата минута, когато Джордан Аю центрира в наказателното поле, а Асамоа Гиян с глава изпрати топката във вратата на Мали.

За да се класират напред малийците, то те трябва да победят в последния си мач от групата Уганда и също така да очакват благоприятно развитие на другите двубои в групата.

В същото време и отборът на Египет постигна първата си победа. “Фараоните” надиграха също с1:0 тима на Уганда и така на практика сложиха край на неговото участие в надпреварата.

Шансът бе на страната на “фараоните”, които успяха да се доберат до успеха в 88-ата минута. Тогава след страхотна контраатака Абдала Ел Саид напредна на скорост и успя да прати топката във вратата, като така донесе и победата на своя тим.

С този успех Египет събра актив от 4 точки и излезе на 2-ото място във временното класиране, като в последния мач с Гана ще се нуждае само от реми, за да си гарантира продължаване напред в турнира. Уганда пък остава на дъното с нулев актив, което на практика означава, че отборът отпада безславно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА