18 Февруари, 2017 14:00 4 538 2

Гофен: Най-накрая преодолях Димитров

  • гофен-
  • димитров

Давид Гофен прекъсна победната серия на Григор Димитров с победа на четвъртфиналите в турнира от сериите АТР500 в Ротердам - 6:4, 1:6, 6:3.

Така 11-ият в световната ранглиста не само чука на вратата на топ 10, но и стана основен претендент за отличието в холандския град, защото Марин Чилич и Доминк Тийм вече отпаднаха, а Гришо бе надвит от него най-после след пораженията на четвъртфиналите в Откритото първенство на Австралия и на финала на турнира в София.

"Каква победа само", възкликна Гофен след трудния успех над Димитров в Ротердам. "След тези загуби от него ми бе ясно, че трябва да променя нещо в играта си. Чувствах се прекрасно от първата до последната точка. Имах спад във втория сет, но всичко беше отново наред в третия.

Мачът беше отличен, аз самият успях да демонстрирам най-доброто си ниво. Като цяло с Григор показахме, че сме в много добра форма и направихме красив мач.

Радвам се, че този път използвах шансовете си на корта. Накарах го да тича много и най-накрая го преодолях. Вече гледам към полуфинала", каза още Гофен.

Той ще се изправи срещу Пиер-Юг Ербер в следващата фаза, след като франзуцинът изненадващо елиминира втория поставен Доминк Тийм с 6:4, 7:6(3).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    УРЧАСАХА ГО ГРИШО
  • 2 монк

    0 0 Отговор
    Вече гледа към финала