Last news in Fakti

3 Март, 2017 05:16 3 149 1

Меси с ново уникално постижение

  • меси-
  • барселона-
  • постижение-
  • спортинг хихон

Аржентинецът показва за пореден сезон защо е толкова велик футболист

Меси с ново уникално постижение - 1
Снимка: БТА/АР

Лионел Меси за кой ли път доказва, че е уникален футболист от възможно най-висока класа. Голмайсторът на Барселона регистрира сензационно постижение през настоящия сезон, отбелязва sport.es.

Петкратният носител на “Златната топка” реализира минимум по 20 гола в Примера дивисион за рекорден девети пореден сезон. Този впечатляващ баланс на 29-годишният аржентински нападател започва с пристигането на Хосеп Гуардиола на треньорския стол при каталунците през сезон 2008/09.

46-годишният днес мениджър на Манчестър Сити изключва тогава от състава на каталунците звезди като Роналдиньо и Самуел Ето’о, за да направи Лео Меси в основен играч за атаката на Барса. Аржентинецът се отблагодарява на испанския специалист и в първия си сезон завършва с 23 гола в 31 мача от испанския елит. Оттогава Меси неизменно бележи поне по 20 попадения в Примера дивисион всеки сезон.

Превърналият се в легенда на каталунците аржентинец има вече 333 гола в елита на Испания, като 186 от тях на „Камп Ноу”, а 147 са попаденията му при визити. В момента той оглавява голмайсторската листа в Примера дивисион с 21 гола, след като се разписа в домакинството на Барселона срещу Спортинг (Хихон). Това бе мач №500 за Лионел Меси като титуляр за водения от Луис Енрике тим, който се позабавлява и спечели с 6:1. Аржентинецът откри сметката на домакините в 9-ата минута с прехвърлящ удар след подаване на сънародника си Хавиер Масчерано, който записа първата си асистенция след 187 мача в Примера дивисион досега.

Голът за Меси пък бе под №36 за него този сезон във всички турнири и 21-и само за първенство. Той е единственият футболист в Примера дивисион, разписвал се този сезон с ляв и десен крак, с глава, от пряк свободен удар и от дузпа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гн Хокинг

    1 0 Отговор
    А кога ще се разпише и с м.........