Last news in Fakti

23 Март, 2017 13:01 703 1

Димитър Пенев: Имаме шанс срещу Холандия

  • пенев-
  • холандия-
  • българия-
  • шанс

Селекцията е много важна, както и тактиката, обяви легендарният треньор

Димитър Пенев: Имаме шанс срещу Холандия - 1
Снимка: БТА

Треньор №1 на България за XX Век Димитър Пенев заяви, че някои от повиканите от Петър Хубчев футболисти получават шанс за втори или трети път и е крайно време да го оправдаят. Пенев демонстрира умерен оптимизъм преди сблъсъка с лалетата в събота. Световната квалификация е от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Всеки, когото питаш, дори и най-малките, ще свърже Холандия с Кройф. Срещали сме се много пъти на клубно и национално ниво. И ЦСКА, и Левски са отстранявали Аякс. Сега гостите също имат силни футболисти", сподели Пенев пред "Тема Спорт".

"Дали можем да спечелим? Всичко зависи от състезателите. На някои им се дава шанс да бъдат за втори, трети път в националния отбор. И те трябва да го оправдаят, както и да оправдаят себе си. Футболът е и късмет, така че всичко може да се случи срещу Холандия".

"Доста трудно ще му е на Хубчев да направи състава. Селекцията е много важна, както и тактиката. Трябва да има желание и да покажем добра игра. Дори и да паднем, необходимо е да се вижда, че вървим към по-добро, че израстваме. Но ще ни е много трудно", отчете Стратега от Мировяне.

Той си пожела тимът да бъде подкрепен в събота. "Неминуемо ще има повече публика, защото това е Холандия. Дано стадионът се напълни. Когато става въпрос за националния отбор, трябва да има обединение", завърши легендата. Пенев води България в последния ни квалификационен мач срещу лалетата - на 8 септември 2007 година. Тогава в евроквалификация трикольорите паднаха с 0:2 в Амстердам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИББК

    0 0 Отговор
    Ако получат хрананително натравяне и 2-3ма си счупят крак тогава имаме шанс да ги бием холнадия