Last news in Fakti

29 Март, 2017 16:57 1 380 0

Румениге: Лудогорец спечели много от Шампионска лига

  • румениге-
  • лудогорец-
  • телевизионни права-
  • печалба-
  • шампионска лига

Легендарният германец разкри коя е причината

"Най-големи печалби като процент от груповата фаза на Шампионската лига ще има за клубове от средната класа. Имам предвид Лудогорец, Селтик и други такива”, заяви председателят на Асоциацията на европейските клубове Карл-Хайнц Румениге.

„Причината е, че разпределението на парите от наградния фонд вече не е с тежест от 40% на телевизионните права, както беше доскоро. Сега сме го намалили до 15% в Шампионската лига и 25% в Лига Европа.

Това означава, че остават повече пари за отборите от държави, в които телевизионните права не са толкова скъпи. А например англичаните, които доскоро получаваха по 40% от наградния фонд заради скъпите права, сега ще взимат по-малко, за сметка на останалите държави", добави германецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА