Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 10:45 1 033 0

Футболен фен загуби ръката си след бой между агитки

  • кьолн-
  • майнц-
  • бабак рафати-
  • схватка-
  • самоубийство
Футболен фен загуби ръката си след бой между агитки - 1
Част от играчите на Майнц 05 ©ЕРА/БГНЕС (архив)

Младеж загуби ръката при кървава схватка между футболни запалянковци на тимовете от Бундеслигата Кьолн и Майнц. Агитките на Майнц и Кьолн се срещат на гарата в Майнц часове преди началото на мача. Започва бой по време на който под влака е бутнат 19-годишен футболен фен, чието име не се съобщава. Лекарите успяха да спасят живота му, но се наложи да ампутират ръката му, съобщава БГНЕС. В боя са участвали общо около 30 души, няколко от които са били задържани от полицията.

По повод инцидента се изказа и министърът на вътрешните работи на провинция Бавария Йоахим Херман, който иска засилване на борбата срещу футболното хулиганство през 2012 г. Колкото до мача Майнц-Кьолн, който трябваше да се играе на 20 ноември, той така и не се състоя. Срещата бе отложена след като минути преди започването й главният рефер Бабак Рафати направи опит за самоубийство. Лекарите обаче спасиха германеца от ирански произход, като понастоящем животът му е вън от опасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА