Last news in Fakti

5 Април, 2017 16:57 1 372 0

Лудогорец изпуска една от звездите си

  • мисиджан-
  • договор-
  • буи-
  • агент-
  • лудогорец

Мисиджан може да напусне българския шампион

Лудогорец изпуска една от звездите си - 1
Снимка: БТА/АР

Шампионът Лудогорец може да изпусне без пари един от най-перспективните си играчи - Върджил Мисиджан. Агентът на холандеца Жереми Буи разкри пред Sportal.bg, че той и клиентът му не са доволни от статута на резерва в тима и обмислят да не приемат предложение за нов договор, ако това не се промени в скоро време. Крилото има контракт с “орлите” до лятото на 2018 година, но мениджърът му заяви, че може би ще е по-добре през януари да се подпише предварителен договор с отбор, където смятат да разчитат на 23-годишния играч и така той да си тръгне от Разград без българите да получат и стотинка за него.

“От моя гледна точка, ако нещата не се променят или не получим някакво обяснение, ще бъде трудно да обмисляме възможност за подновяване на договора. Това би било катастрофа за кариерата на играча. По-добре би било да изчакаме до януари 2018 и да подпишем със свободен трансфер с друг клуб, където качествата и талантът му ще бъдат използвани”, каза Буи.

През настоящия сезон Мисиджан има 19 мача за Лудогорец в Първа лига, но в много малко от тях крилото е бил титуляр. В европейските клубни турнири холандецът има 13 срещи, като част от тях бяха на високо ниво. Крилото отбеляза два гола в мачовете срещу Виктория (Пилзен) в плейофите на Шампионската лига, а в групите се разписа във вратата на Пари Сен Жермен на “Парк де Пренс” при равенството 2:2.

“Бяхме на добър път за бъдещето на Мисиджан през зимата, особено след доброто му представяне в Шампионската лига и най-вече в двубоя срещу Пари Сен Жермен през декември, когато лично Патрик Клуиверт го обяви за играч на мача. Сега обаче поради някаква непонятна причина той не играе. Това е доста странно, защото Мисиджан е смятан от много специалисти по източноевропейски футбол за един от най-перспективните играчи в българския шампионат”, обясни агентът.

“Той е добро момче с добро образование и не създава проблеми. Тренира здраво всеки ден и се подготвя за всеки мач, но статутът му в клуба през 2017 година не отговаря на таланта и възможностите му. Уважавам Лудогорец, където представлявам още двама футболисти - Клаудио Кешерю и Абел Анисе, и имам добри отношения с Кирил Домусчиев и Александър Александров. Също така смятам, че треньорът е добър, но в този случай не разбирам стратегията на клуба. Когато имаш момче на 23 години с такива качества, чийто договор изтича през 2018 година, трябва да му даваш възможност за изява”, завърши Буи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА