Last news in Fakti

27 Април, 2017 12:35 1 499 0

Младите огнеборци отново показаха умения

  • млад огнеборец-
  • пожарна безопасност и спасяване
Младите огнеборци отново показаха умения - 1

Отрядите “Млад огнеборец” към служби 4 и 7 за противопожарна охрана преминаха първите етапи от традиционните си ежегодни състезания - районните. Сега, всеки първенец от районите в столицата отива на т.нар. градска надпревара. Тя ще се проведе на 5 май 2017-а от 9.30 часа на столичния стадион "Раковски".

Младите огнеборци отново показаха умения

Отрядите “Млад огнеборец” от софийските училища се обучават и подготвят от служителите на Столично управление "Пожарна безопасност и спасяване” със съдействието на Столична община, директорите и педагозите от училищата и на Регионалния инспекторат на Министерство на образованието, младежта и науката.

Младите огнеборци отново показаха умения

В МПО се приемат на доброволен принцип, физически здрави младежи и девойки на възраст от 12 до 16 години. Състезателната подготовка и провеждането на състезанията между отрядите е съобразена с Международния правилник за състезания на младежки пожарникарски отбори.

Младите огнеборци отново показаха умения

Правилникът е издаден от Международната комисия към CTIF. Състезанията на МПО се провеждат по дисциплини, регламентирани в Правила за провеждане на състезания на МПО “Млад огнеборец”. Дисциплините са две - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Младите огнеборци отново показаха умения


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА