Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 11:04 20 788 4

Убийствата на Попов и Галев разкрити

  • галев-
  • попов-
  • убийства-
  • локомотив (пловдив)-
  • жеко полицая-
  • чавдар ангелов-
  • петър стянов-
  • борислав йорданов

Свидетел разказа за поръчковите убийствата на двамата футболни президенти

Свидетел по процеса „Килърите" разказа за три поръчки за убийства, предаде репортер на Радио „Фокус"- Шумен. Две от тях са на футболни президенти - Николай Попов - Мартеничката и Юри Галев.

Борислав Йорданов, който дава показания по делото с белезници, разказа за поръчките за убийство, дадени му от подсъдимия Янко Попов-Туцо. Първата е била за Николай Попов, бивш президент на футболен клуб „Локомотив (Пловдив), за която е получил пистолет „Макаров" със заглушител. Въпреки че той не е извършил убийството, разстрелът е станал факт месец по-късно.

Втората поръчка е била за Юри Галев. След като Йорданов бил арестуван на 2 декември 2009 година, той е разказал на прокурора Чавдар Ангелов, че Галев „е поръчан" и е описал как точно ще стане убийството. Прокуратурата обаче не обърнала внимание на сигнала и пет месеца по-късно Галев бе убит по описания начин.

Третата поръчка е за Жеко Полицая от Варна. По неговата къща е стреляно с гранатомет, след което свидетелят Йорданов закарал извършителя до Ихтиман.

Адвокатите протестираха срещу показанията на Йорданов, защото били „неотносими към предмета на доказване по делото и поиска той да бъде заличен от списъка на свидетелите". Съдът остави искането без уважение, защото това би значело да оценява по същество дадените показания.

В началото на заседанието не се явиха упълномощените защитници на подсъдимите Петър Стоянов - Сумиста, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов, поради което в защитата им бяха включени резервните адвокати. Най-активен в залата бе Сумиста, който зададе на свидетеля Найденов над 115 въпроса, отнасящи се до отношенията му с Боян Джамалов и неговия брат Кирил, Георги Петков и негови колеги във фирма „Виста 1".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    1 0 Отговор
    Ако това мега дело се крепи само на показанията на един луд свидетел, то скоро ще завърши като октопода.
  • 2 хитърПетър

    1 0 Отговор
    по твоята логика свидетелите са луди, подсъдимите - болни и хрисими
  • 3 Лъжесвидетел

    0 0 Отговор
    Напоследък стана много модерно да се явяват съкилийници като кошаревски свидетели и да казват какво са чули. Дори прототипът на Тодор Колев от филма "Опасен чар", който е на 78 години и е в затвора решил да изтъргува "чутото" от него по делото за убитата ямболска адвокатка срещу опрощаване на присъдата му. Чували сме за стъкмистика в някои икономически сфери, но явно това понятие се прилага масово от "справедливия" български съд. Как е възможно изобщо такива да бъдат основни свидетели? Как е възможно заради техните показания дори да има осъдени? Ами то излиза, че всеки може да бъде натопен от измислен свидетел и да влезе в затвора.
  • 4 Адвокат

    2 0 Отговор
    Заглавието е подвеждащо, защото прочитайки статията човек разбира, че никакви убийства не са разкрити. Ако аз изброя имената на няколко бандити и кажа,че те ще бъдат убити, със сигурност ще позная, което автоматично според нашия съд ме прави убиец. Пародия на съд.