4 Май, 2017 09:58 866 0

Ювентус докосва финал след бой над Монако

  • игуаин-
  • ювентус-
  • монако-
  • шампионска лига

Игуаин се развихри и заби двете попадения в срещата

Ювентус докосва финал след бой над Монако - 1
Снимка: БТА/АР

Италианският хегемон Ювентус докосва финала в Шампионска лига, след като в първа полуфинална среща победи с 2:0 като гост Монако. В големия герой за италианците се превърна Гонсало Игуаин, който се разписа във всяко едно от полувремената и донесе безценния успех на негостоприемния стадион "Луи II" в Монте Карло.

С този резултат "бианконерите" до голяма степен направиха реванша в Торино след седмица протоколен. Съперник на финала на 3 юни в Кардиф най-вероятно ще е настоящият шампион Реал Мадрид, който вчера разби с 3:0 на "Сантяго Бернабеу" Атлетико Мадрид.

Първото полувреме беше равностойно и двата отбора се редуваха кой да води инициативата, а в средата му Джанлуиджи Буфон за сетен път демонстрира извънземната си класа след изстрел от непосредствена близост на Килиан Мбапе. В 29-ата минута Игуаин откри резултата с гол след приказна атака. При нея Пауло Дибала отигра топката с пета от въздуха, после Дани Алвеш също с пета, но от земя, асистира на Ел Пипита.

Втората част започна с домакински натиск, но отново Буфон с решителни намеси остави резултата непроменен. В 59-ата минута Юве удвои преднината си с нов гол на Игуаин, а подаването отново беше дело на Алвеш. След попадението "старата госпожа" не остави капка съмнение в превъзходството си и не позволи повече опасности пред вратата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА