6 Май, 2017 19:04 2 250 2

Осъдиха списание заради Шумахер

  • михаел шумахер-
  • списание-
  • осъдиха-
  • медия-
  • обезщетение-
  • формула 1-
  • германия-
  • статия

Германското издание ще плати обезщетение за публикувана статия с невярно съдържание

Осъдиха списание заради Шумахер - 1
Снимка shutterstock

Обезщетение в размер на 50 000 евро, ще бъде изплатено на пилота от Формула 1 Михаел Шумахер от германското списание "Bunte", съобщава DW.

Районният съд в Хамбург се произнесе окончателно по делото за клевета, заведено срещу изданието, заради материал с невярно съдържание и нарушава правото на личен живот на спортиста.

Материалът, озаглавен: "Повече от коледно чудо, Михаел Шумахер може да проходи отново" е публикуван през декември 2015 година, две години след ужасния ски инцидент, който прикова 48-годишният автомобилен състезател към инвалидния стол.

"Съдът счита, че този материал е неверен. Решението ни се базира на факта, че Шумахер не може да ходи нито в настоящия момент, нито е имал подобна двигателна дейност към момента на появата на статията", обосноваха се от съда.

Близките на петкратния шампион от Формула 1, който не се е появявал на публично място от инцидента насам, първоначално искаше от изданието 100 000 евро, но в хода на делото сумата била намалена на половина, но за сметка на това медията ще трябва да плати 65% от всички съдебни разноски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичу Ади

    2 1 Отговор
    И какво като не може да ходи. Дори е по-добре, че не може. И до днес го гледам на награждаването на Имола '94, когато се знаеше за смъртта на Сена, онзи си мята шапката и се усмихва. Да не забравяме, че Сена загина, заради машинациите на Бенетон с участието на Шими подлеца. Господ забавя, но не забравя. Да ме осъдят сега за обида към беззащитен индивид. Готов съм да платя на близките му едни 2-3 стотинки.....
  • 2 незнайко

    0 1 Отговор
    Човека почти е на оня свят те за пари говорят. Да беше починал на място, щеше да е по добре. Не ми се мисли, как се чувстват близките му сега. Но прав е Чичу Ади.