Last news in Fakti

11 Май, 2017 01:02 1 331 1

Венгер: Челси ще омръзне на хората - скучни са

  • венгер-
  • скука-
  • притежание на топката-
  • арсенал-
  • челси

Ще ги видим следващия сезон, когато играят в Европа, потрива ръце наставникът на Арсенал

Венгер: Челси ще омръзне на хората - скучни са - 1
Снимка: БТА/АР

Лидерът в английската Висша лига Челси крачи напълно заслужено към титлата, след като дръпна с цели седем точки на Тотнъм три мача преди края на сезона. За мениджъра на градския съперник Арсенал Арсен Венгер обаче "сините" не са най-добрата реклама за английския футбол по света заради стила си на игра и факта, че не задържат топката прекалено дълго време.

Към момента Челси е шести в таблицата за притежание на топката с 54.2% през сезона. За сравнение през миналия сезон Лестър стана шампион с едва 42.4% притежание на кълбото и бяха едва 18-и по този показател.

"През последните два сезона първенството се печели от отбори, които нямат голям контрол върху топката. Също така говорим за отбори, които не участват в евротурнирите", сподели французинът.

"Тъй като мачовете от първенството предполагат към много голямо физическо натоварване, може би е трудно да се справяш и с двете. Ще видим как ще реагира Челси през следващия сезон."

"Смятам, че спортът трябва да окуражава инициативността. Ако прекалено много отбори получават награда за това, че не са особено инициативни на терена, тогава трябва да преосмислим целия процес. Защото хората няма да идват винаги на стадиона, за да гледат отбори, които не поемат инициативата."

"Когато говорим за дълъг период от време, привлекателни са отборите с по-голямо притежание на топката", добави Венгер, който не е печелил титла от 2004 година насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    2 0 Отговор
    Ако преводът е коректен, това е малко тъпо изказване. Ако Арсенал имат висок процент на притежание на топката, то имат и висок процент на игра по нервите на привържениците си. По-добре малко игра с топка, но победители.