Last news in Fakti

12 Май, 2017 09:38 954 2

Григор Димитров отпадна в Мадрид след драма

  • димитров-
  • тийм-
  • тенис-
  • загуба-
  • мачбол

Доминик Тийм спаси пет мачбола на българския тенисист

Григор Димитров отпадна в Мадрид след драма - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров допусна обрат и загуби от поставения под номер 8 в схемата австриец Доминик Тийм с 6:4, 4:6, 6:7(9), отпадайки на осминафиналите на силния тенис турнир в Мадрид. Така Григор не успя да изравни най-доброто си постижение в испанската столица от 2015 година, когато беше спрян на четвъртфиналите от местния любимец Рафаел Надал.

Димитров записа втора загуба и първа на клей от Тийм, с който преди това си бяха разменили по една победа. 23-годишният австриец бе надвил Гришо през февруари 2016 година на турнира в Акапулко (Мексико), а Димитров спечели на четвъртфинал в Бризбейн (Австралия) с 6:3, 4:6, 6:3 този сезон и след това стигна до титлата.

Австриецът стигна до пробив още в първия гейм на първия сет и веднага го затвърди, но след това българинът на свой ред проби съперника и изравни резултата до 2:2. Двамата продължиха да печелят подаванията си до изключително оспорвания десети гейм, в който Григор Димитров на три пъти пропусна предимство за пробив, но при четвъртия случай се възползва и затвори сета при 6:4.

Във втората част Гришо първи стигна до пробив и поведе с 3:1. Българинът обаче бе пробит на два пъти и допусна пълен обрат до 3:4, след което двамата продължиха да печелят подаванията си. Така Димитров загуби сета с 4:6 и резултатът в срещата бе изравнен.

Българинът поведе с 3:0 в решителния трети сет след ранен пробив, но допусна изравняване до 4:4. След това и двамата печелеха подаванията си, за да се стигне до решителен тайбрек, в който драмата беше пълна. Григор поведе с 6:3 точки и изпусна победата, допускайки пълен обрат. В крайна сметка Тийм спечели тайбрека с 11:9 точки и със 7:6 в този сет се класира за четвъртфиналите на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мобидик

    1 0 Отговор
    що така? Жалко жалко, имах надежда до последно!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.