Last news in Fakti

18 Май, 2017 09:57 973 0

Реал е на точка от титлата в Испания

  • бензема-
  • роналдо-
  • кроос-
  • реал мадрид-
  • титла-
  • селта виго-
  • малага

Белия балет победи с 4:1 Селта Виго

Реал е на точка от титлата в Испания - 1
Снимка: БТА/АР

Реал (Мадрид) спечели убедително с 4:1 при визитата на Селта в отложения мач от 21-ия кръг на испанската Примера дивисион и докосва шампионската титла. „Kралският” клуб изпревари Барса на върха и има три точки аванс преди последния кръг, в който гостува на Малага и дори при една спечелена точка ще триумфира с рекордна 33-а титла. Домакините от Виго завършиха мача в намален състав, след като в 62-ата минута Яго Аспас получи втори жълт картон и бе изгонен.

Кристиано Роналдо (10) даде аванс на „кралете” още в самото след пас на Иско и бомбен шут почти от средна дистанция. Футболистите на Зинедин Зидан продължиха да доминират, но до края на първата част не успяха да стигнат до ново попадение.

В самото начало на второто полувреме Кристиано Роналдо (48) удвои аванса на „белия балет” след нова асистенция на Иско. Домакините намалиха чрез Джон Гуидети (69), разписал се след подаване на Пионе Систо, но Реал бързо възстанови преднината си с гол на Карим Бензема (70) след пас на Марсело. Малко преди края и Тони Кроос (88) се разписа, за да оформи крайния резултат.

С успеха си Реал събра 90 точки и се изкачи на върха в класирането кръг преди края, имайки аванс от 3 точки пред Барселона. Селта е на 13-а позиция с 44 точки. В последния кръг каталунците приемат Ейбар, а „кралският” клуб гостува на Малага и се нуждае само от точка за узаконяване на рекордната 33-а титла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА