Last news in Fakti

19 Май, 2017 12:02 1 352 1

Тенис легенда със съвети към Григор Димитров

  • димитров-
  • легенда-
  • съвети-
  • тенис-
  • анализ

Матс Виландер анализира представянето на българина до момента

Тенис легенда със съвети към Григор Димитров - 1
Снимка: БТА/АР

Тенис легендата и експерт на Евроспорт Матс Виландер анализира представянето на Григор Димитров този сезон и даде съвети към него преди „Ролан Гарос”. Според легендата Гришо трябва да поработи повече върху тактиката си и да е по-постоянен.

„Григор Димитров определено трябва да е подготвен за всичко на „Ролан Гарос”, където очакванията и напрежението са големи, а желязната воля и непримиримият характер са задължителни. Според мен, Григор трябва да поработи върху тактиката си и да стане малко по-постоянен. На клей трябва да играе повече с топ спин и да е по-агресивен от форхенд. Да се опитва да диктува точките“, сподели Матс Виландер, който даде конферентно интервю на световни медии, сред които и tenniskafe.com със съдействието на Евроспорт.

„Гледах го в Рим. Да, Хуан Мартин дел Потро е опасен и добър, но все пак… Димитров се движи отлично по корта и това е прекрасно качество на твърда настилка и на трева, но на клей не можеш да си позволиш да играеш в защита прекалено много. Трябва да си инициаторът, а тактиката ти да се осланя на агресията. Не нужно да търсиш безразсъдни уинъри, разбира се. По такъв начин Григор игра на Australian Open и той трябва и ще играе така в Париж. Ако има правилната нагласа, когато пристигне в Париж, говорим за възможни 5 сета на клей, ще е много труден за побеждаване. Ако иска да стане най-добрият, трябва да е по-постоянен, по-агресивен и да диктува точките“, допълни легендата.

В професионалната си кариера шведът спечели 33 титли на сингъл, включително 7 трофея от Големия шлем, а 3 от тях са от „Ролан Гарос”.

„В Париж трябва да си способен да променяш тактиката и психологическата си нагласа в движение. Очакваш едно, а се оказва друго. Бъди готов за битка, бъди готов за неочакваното“, е формулата за успех на Виландер във френската столица.

„Ако се събудиш сутринта и е слънчево и топло, докато стигнеш до кортовете нямаш никаква идея какви ще са условията. Може изведнъж да започне да вали, може да стане още по-горещо. Зависейки от условията и опонента, може да си мислиш, че мачът ще един, но да се окаже съвсем друг”, каза още шведът.

Запитан за решението на Френската тенис федерация да не даде „уайлд кард“ на Мария Шарапова, шведът не взе ничия страна: „Нямам мнение. Ситуацията не е добра. Нямам обаче и съмнения, че Мария ще се върне на върха и ще стане №1 в света в близко време. Сестрите Уилямс остаряват, младите не са подготвени. Шарапова има прекрасна възможност.“

„Рафа винаги е бил най-добрият на клей в света и винаги е бил сред най-добрите, откакто стана професионалист. Да спечели 10 титли в Монте Карло и 10 в Барселона е повече от 9 титли от Ролан Гарос. Този рекорд никога няма да бъде подобрен. Гледайки накъде отива тенисът, никога няма да има играч, доминиращ изключително много на определена настилка. Никога няма да има тенисист с 18 титли от Големия шлем, какъвто е Роджър Федерер. Мога да си представя някой да победи Рафаел Надал, но не мога да си представя някой, различен от него, да спечели тазгодишното издание на Ролан Гарос", направи своята прогноза Виландер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тренер

    7 0 Отговор
    Гришо да спре да си бие топките в баба си Ники и ще си подобри постиженията :)