Last news in Fakti

20 Май, 2017 18:25 1 077 3

Симулираш в Англия - наказват те

  • симуалция-
  • правило-
  • наказание-
  • фа-
  • англия

От следващия сезон подобно провинение ще носи санкция от 2 мача

Симулираш в Англия - наказват те - 1
Снимка: БТА/АР

Английската футболна асоциация (ФА) въвежда от новия сезон наказания за симулации. Това бе одобрено днес на срещата на ръководителите на футбола в страната на Уембли.

За подобно нещо се говори отдавна, след като такива ситуации в мачовете предизвикват сериозни полемики. Новите правила са на базата на тези, които вече има в Шотландия.

Съмнителните инциденти ще бъдат разглеждани от панел, който ще включва бивш мениджър, бивш играч и бивш съдия, които независимо един от друг трябва да дадат мнението си на базата на видеоповторения. Ако тримата единодушно приемат, че футболистът е подвел съдията, ще следва наказание от 2 срещи.

Процесът е подобен на този, при който се разглеждат положения, при които е можело да бъде показан червен картон, но реферите са ги пропуснали.

„Ние смятаме, че опитите да бъдат заблудени съдиите чрез симулиране на контузии или стремеж да се извлече полза за отбора с печелене на нарушения, е нещо което заслужава по-сериозна санкция“ се казва в официалното съобщение на ФА.

Ако обвиненият играч се признае за виновен или пък е преценено, че с действията си той е изработил жълт или червен картон на съперник, тогава наказанието на противника ще бъде отменено. В Шотландия правилото бе въведено още през 2011-а година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    5 1 Отговор
    Това и в Испания да го направят .

    Коментиран от #2

  • 2 ссс

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "кучето шаро":

    Навсякъде трябва да го направят, много симуланти се навъдиха през последно време !
  • 3 Аватар

    1 3 Отговор
    22 милионери си правят кефа, а милиони тъпеят, пфу