Last news in Fakti

16 Юни, 2017 11:01 1 711 3

Дисквалифицираха Ивет Лалова в Осло

  • лалова-
  • сниперс-
  • диамантена лига-
  • дисквалификация-
  • лека атлетика

Българката завърши на четвърто място, но бе изключена от състезанието

Дисквалифицираха Ивет Лалова в Осло - 1
Снимка: БТА/АР

Българката Ивет Лалова-Колио беше дисквалифицирана след бягането на 200 метра от срещата на Диамантената лига в норвежката столица Осло, след като настъпи линията на съседен коридор. Тя завърши на четвърто място, но след дисквалификацията остана осма, докато златото остана за холандката Дафне Схиперс, която празнуваше своя 25-и рожден ден в петък.

Схиперс прекара много странен ден на лекоатлетическата писта в Осло, след като направи фалстарт и беше дисквалифицирана, но по-късно беше възстановена и заслужи златото с време 22.31 секунди. Мюриел Ахуре от Кот Д'Ивоар завърши втора с 22.74 секунди, а третото място спечели Симон Фейси от Ямайка с 22.77. И двете записаха лични най-добри постижения за лекоатлетическия сезон.

Първоначално Схиперс беше дисквалифицирана и бягаше по време на разглеждането на обжалването, което съдиите приеха. Тя обясни: "Беше много шумно. Толкова шумно, че едва успях да се концентрирам на старта".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mitko kulturista

    3 3 Отговор
    Тази не разбра ли ,че за нищо не става.
  • 2 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    ВРЕМЕ И Е ДА СЕ ОТКАЗВА ВЕЧЕ
    БЕШЕ ДОБРЕ ПРЕДИ ДА И СЧУПЯТ КРАКЪТ
    СЛЕД ТОВА ДРЪПНА НАДОЛУ
    А И ВЕЧЕ Е НА 33 Г ЕТО 25 ГОДИШНА Е ПЪРВА
    ВРЕМЕ И Е ДА БЪДЕ МАЙКА И ДА СЕ ОТДАДЕ НА СЕМЕЙСТВОТО
  • 3 Към културиста

    1 0 Отговор
    Наричаш се културист, защото си турист в културата, ако някога си се занимавал професионално със спорт щеше да имаш и култура и уважение към труда на другите, затова и оценяваш така другите!
    ТЪЙ КОЙТО ДРУГИТЕ ОСЪЖДА БЪРЗЕШКАТА-ЖИВОТЪТ ПЪК СЪС НЕГО, ИЗТРИВА СИ КРАКАТА!