Last news in Fakti

2 Септември, 2017 11:07 1 174 1

Константинов: Замислям се дали да остана

  • константинов-
  • национален отбор-
  • българия-
  • европейско първнество-
  • волейбол

"Важно е мнението на играчите, ще говоря и с федерацията", заяви националният треньор

Константинов: Замислям се дали да остана - 1
Снимка: БТА/АР

Треньорът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов беше откровен пред медиите след завръщането на тима от европейското първенство в Полша. Константинов не скри, че е разочарован от играта в последния мач 0:3 със Сърбия.

"И аз нямам най-точното обяснение за този мач. Липсваше ни хъс и емоция, всички сте го видели. Момчетата чувстваха, че можем да стигнем по-напред. Според мен, при победа над Сърбия, щяхме да играем финал. За съжаление обаче пропуснахме втори голям шанс след европейското първенство миналата година. По същия начин играхме и срещу Аржентина в решителния мач за класиране на финалите на Световната лига. Определено за световното догодина трябва да променим настройката и представянето си в ключовите двубои", призна Константинов на летище София.

"Това, че сме в топ 6 ни класира директно за следващото европейско първенство, но лично аз не съм доволен от резултата, защото знам, че можем много повече. Уважавам сърбите като отбор, но имахме своите шансове. Във втория и третия гейм имахме преднина в точките и трябваше да сме по-хладнокръвни.

Дали ще остана на поста? Ще обсъдя това първо с федерацията. Ще излъжа, ако кажа, че не ми е минавала мисълта за оставка. Няма вечни хора. Важно е и мнението на играчите. Може би ще е добре някои от тях да имат среща с шефовете на федерацията, за да се разбере и тяхната гледна точка.

В шестицата сме. Това означава, че се класираме за следващото Европейско без квалификации. Това бе програма минимум. Когато виждаш и чувстваш, че имаш сили за повече този четвъртфинал лично за мен не е резултатът, с който исках да се върна.

Пред наша публика е различно. Тази година във Варна бихме белгийците, които са на полуфинал, в два мача безапелационно. В Лигата спечелихме срещу Бразилия и Полша, изпускайки класиране за финалите с този мач с Канада, който според мен също бе спечелен. Изпуснахме сами възможностите. Имаше и странична намеса, но по-добре да не я коментирам. Емоционално това, което липсва навън, тук го дава публиката", коментира Константинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    2 0 Отговор
    Обичамете ОСТАНИ!!!