Last news in Fakti

4 Септември, 2017 13:31 1 161 1

Взимат точки на Германия заради нацизъм

  • германия-
  • чехия-
  • фенове-
  • нацизъм-
  • наказание

УЕФА може да разследва случаите на хитлеристки поздрави и скандирания

Взимат точки на Германия заради нацизъм - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион Германия може да бъде лишен от точки в квалификациите за Мондиал 2018 заради расистки скандал по време на мача с Чехия в Прага. Немците спечелиха с 2:1 в петък, но около 200 фена отправиха хитлеристки поздрав по време двубоя и скандираха „Sieg Heil!”.

Очаква се УЕФА да разследва случая и евентуално да накаже Германия. Тимът на Йоахим Льов, който тази вечер приема Норвегия е лидер в Група „С“ на световните квалификации в зона Европа, като има пет точки аванс пред втория Северна Ирландия.

За сравнение Хърватия беше санкционирана с отнемането на една точки и два домакински мача пред празни трибуни, след като на мач срещу Италия на терена беше изобразена свастика. Това не беше първата нацистка проява на хърватските фенове.

В случая това не е първият случай, в който германските запалянковци се заместват в подобен инцидент при гостувания на „маншафта“. По време на Евро 2016 фенове от Източна Германия, по специално от групировката „Перверзни човекоядци Цвикау“ разпъна нацистки флаг на мач в Лил.

Вицепрезидентът на Германския футболен съюз Райнер Кох нарече феновете от инцидента в Прага „утайката на обществото“. Той разказа пред телевизия „Sport 1”, че същите фенове ден преди мача са пеели нацистки пести в баровете в чешката столица и са отравяли хитлеристки поздрави по улиците на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.