Last news in Fakti

24 Ноември, 2017 09:35 1 355 4

Куп пропуски провалиха Лудогорец в Лига Европа

  • пропуски-
  • тактика-
  • лудогорец-
  • загуба-
  • лига европа-
  • марселиньо

Българският шампион загуби от Истанбул Башакшехир с 1:2

Лудогорец загуби с 1:2 домакинството си на Истанбул Башакшехир от Група "C" на Лига Европа. Кръг преди края Лудогорец е втори с 8, на третата позиция е Истанбул Башакшехир с 5, а Хофенхайм има 4.

Кой ще е вторият отбор, който ще се класира на 1/16-финалите - ще стане ясно на 7 декември. Тогава Лудогорец гостува в Германия, като и равенство устройва "орлите" да завършат втори в групата.

Резултатът на мача в Разград тази вечер откри Един Вишча в 20-ата минута, Керим Фрай удвои в 28-ата. Гостите бяха доста активни през първата част, но след почивката избраниците на Димитър Димитров - Херо играха много силно, особено в последния половин час. В 65-ата минута Марселиньо намали на 1:2, разписвайки се с глава след центриране на Върджил Мисиджан, а от този момент до края "орлите" упражниха масиран натиск и пропиляха поне пет реални голови ситуации. На няколко пъти и вратарят Мерт Гюнок отчая футболистите на българския шампион с отличните си намеси.

Най-фрапантният пропуск за Лудогорец пък беше направен от Вандерсон, който в 47-ата можеше да намали резултата. Бразилецът направи двойно подаване с резервата Клаудиу Кешерю, появил се в игра в началото на второто полувреме. Румънецът върна топката за Вандерсон пред голлинията, той обаче не успя да я насочи във вратата и пропусна отблизо.

За гостуването в Разград треньорът на Истанбул Башакшехир Абдула Авджъ беше извършил цели шест промени в титулярния състав в сравнение гръмката победа на тима му отпреди няколко дни с 5:1 над Галатасарай. За Лудогорец пък на пейката отново остана Светослав Дяков, който не взе участие в мача. Марселиньо и Мисиджан бяха най-активният в редиците на "орлите" в този двубой, докато Джоди Лукоки бе доста пасивен и логично бе заменен с Кешерю още в началото на второто полувреме.

Важни намеси в заключителните минути имаше и Ренан дос Сантос. Стражът на Лудогорец опази вратата си в три напечени ситуации, но в крайна сметка "орлите" записаха първа загуба в Лига Европа този сезон. Сега за тима на Херо предстои важно гостуване на Хофенхайм на 7 декември по пътя към заветната цел - класиране на 1/16-финалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смок

    8 0 Отговор
    Връщай Дерменджиев докато не е късно!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 България

    2 0 Отговор
    За мен лудогорец продадоха мача явно домувчиев го острова такива резултати
  • 4 Stoich

    2 0 Отговор
    Аман от берачи на банани и памук!