28 Ноември, 2017 11:56 1 177 1

Ferrari ще загуби, ако напусне Формула 1

  • ferrari-
  • тод-
  • формула 1-
  • загуба-
  • напускане

Такова мнение изрази президентът на ФИА Жан Тод

Президентът на ФИА Жан Тод заяви в Абу Даби, че ако Ferrari реши да напусне Формула 1, това решение би им навредило повече, отколкото да останат при неудобни за тях условия. Неотдавна босът на италианския производител предупреди, че отборът им може да скъса с Ф1, ако спортът поеме в направление, които не е по вкуса им. Ferrari са най-успешният отбор във Формула 1 и негов бляскав символ.

"Не искам да видя как Ferrari напускат, но не съм сигурен, че за тях ще бъде добро решение да си тръгнат от Формула 1" каза Жан Тод. "Те са уникална марка – комбинация от състезателен и пътнически автомобил. Затова смятам, че за тях би било болезнено, ако не са във Ф1. Но това не е моя отговорност."

Преди да стане шеф на ФИА, Жан Тод беше президент на Ferrari и то във времето на техните най-големи победи с Михаел Шумахер, така че той със сигурност добре познава тяхната философия.

Заплахата, която отправи Маркионе, дойде в резултат на обявените от ФИА планове за двигатели, които са по-евтини, по-шумни и с повече стандартизирани елементи. Те трябва да бъдат евентуално въведени през 2021 г. и да заменят сегашните турбо V6.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Е точно заради двигателите Ф1 отнася най-много критика, а обявените промени са точно това, което публиката иска като атракция. Който иска тиха формула да ходи да гледа Формула Е и да лайква, за да получават пилотите повече бууст секунди. Ф1 трябва да си остане от старата школа, само да сложат едни 18ки гуми и да ги направят по-компактни, за да могат да се изпреварват по-лесно.