Last news in Fakti

10 Януари, 2012 13:12 1 621 3

Задържаха 14 футболни хулигани

  • хулигани-
  • футболни срещи
Задържаха 14 футболни хулигани - 1
Снимка: БГНЕС

14 футболни хулигани са задържани тази сутрин при акция на столичната полиция и ще бъдат съдени по Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Спецакцията е срещу извършителите на противообществени прояви по време на футболните срещи от есента на миналата година.

Тринадесет от хулиганите ще бъдат съдени още днес от Софийски районен съд, а един от непълнолетните ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

В продължение на месец и половина служителите на реда работиха за установяване на футболните хулигани, които бяха разпознати с помощта на снимки, видеоматериали и свидетелски показания. В акцията участваха служители от СДВР, Първо и Шесто районно управление.

Сред задържаните е 31-годишната софиянка В. С., известна на полицията за хулиганство, два пъти осъждана от Софийски районен съд с две забрани за посещение на спортни мероприятия. По време на последното дерби "Левски - ЦСКА" дамата възпламенявала пиротехнически изделия и замеряла с тях длъжностните лица.

Седем от младежите са установени от полицаите за хулигански действия по време на футболната среща – А. П. /25 г./, А. В. /23 г./, Д. А. /21 г./ и Д. Л. /24 г./, Л. Ц. /22 г./, Д. Т. /18 г./ и 15-годишно момче. Те използвали опасни пиротехнически изделия и взривни устройства в секторите "Б" и "Г" на Националния стадион "Васил Левски". Четирима от тях са криминално проявени, известни за хулигански прояви.

Сред задържаните са и тримата софиянци Й. Д. /22 г./, К. М. /25 г./ и Н. Ц. /21 г./, които предизвикали и участвали в масово меле в сектор "Г" по време на мача "Левски - ЦСКА". К. М. е известен на органите на реда за хулиганство, спортно хулиганство и притежание на дрога, а Н. Ц. е регистриран за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда. И тримата доскоро са изтърпявали забрани за посещение на спортни мероприятия.

Двама непълнолетни софиянци са задържани за използване на забранени пиротехнически изделия и замеряне на играчите с изпочупените от тях седалки по време на футболната среща ЦСКА - Лудогорец. 31-годишен плевенчанин бил задържан за същата проява по време на мача "Славия"-"ЦСКА".

Столичната полиция работи активно за установяване и на други спортни хулигани. Служителите на реда разполагат с конкретни данни и за запалянковци, нарушили забрани за посещение на футболни срещи. Тях ги грози наказание "лишаване от свобода за срок от 1 до 3 години".

Видеото е предоставено от МВР:


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдив

    0 0 Отговор
    Ама разбира се! Какво значение има,че някакви си цигански барони щяли да убиват прокурор? Какво значение има,че сводниците и наркодилърите си карат колите за 5-6-7 цифрени суми под благосклонния поглед на Пожарния шланг? Какво значение има,че шефовете на полицията си бъркаха - ясно къде,докато в Катуница циганите подготвяха убийството на български младеж? Това е нищо,футболните фенове са проблемът на тая държава,а Другарю цветанов?!...

    Коментиран от #3

  • 2 georgi

    0 0 Отговор
    Интересно ми е съотношението Г....да:Чорбари
  • 3 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пловдив":

    1-2 г...да, та да могат недиите да кажат фенове на двата отбора...
    ЛС=ДС=МВР.....
    ... И ТЕЗИ 1-2 ЩЕ ГИ ПУСНАТ МНОГО БЪРЗО, КАКТО СТАНА С НАРКОПЛАСЬОРИТЕ И ДРУГАТА ИЗ..Т....