Last news in Fakti

24 Януари, 2018 13:03 2 026 2

Кореецът продължава да мачка в Австралия

  • кореец-
  • чун-
  • australian open-
  • тенис-
  • сандгрен

Хьон Чун стана първият кореец, стигал до полуфинал на турнир от Големия шлем

Хьон Чун продължи сензационното си представяне на Australian Open. 21-годишният талант, когото ще гледаме съвсем скоро на "София Оупън", се класира за полуфиналите на надпреварата след успех с 6:4, 7:6(5), 6:3 над Тенис Сандгрен (САЩ) и така стана първият кореец, стигал до тази фаза на турнир от Големия шлем.

В първия сет Чун стигна до пробив в третия гейм, който му беше напълно достатъчен да поведе в резултата след 6:4.

Втората част се разви далеч по-драматично. Двамата тенисисти осъществиха по два пробива и се стигна до тайбрек, в който Чун демонстрира по здрави нерви и го спечели на 5.

Кореецът продължи с по-добрата си игра и в третия сет. Той проби Сандгрен за 3:1 и до края не изпусна инициативата, печелейки сета с 6:3, с което и мача.

В спор за място на финала Чун ще срещне Роджър Федерер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Тцтцтцтц. Така му се отвори пътя на Гришо, след отказа на Надал.Язък.
  • 2 Реалист

    3 2 Отговор
    Гришо тръгнал от Хасково без шкембе чорбата на баба си, затова тъй стана.