4 Март, 2018 14:58 3 478 5

Новият Литекс иска титлите на ЦСКА-София

  • литекс-
  • цска-софия-
  • титли-
  • уефа

Ловешкият клуб иска да му бъдат записани четирите титли, които в момента се водят на ЦСКА-София

Новият Литекс ще послуша съвета на адвоката на ЦСКА-София Първан Първанов и ще поиска от УЕФА да им присъди четири участия в ШЛ.

Въпросните участия са вследствие на четирите титли на стария Литекс, който през лятото на 2016 г. се обедини с Чавдар (Етрополе) и се премести на “Армията”, сменяйки си името на ЦСКА-София, пише "Sportal".

Поради тази причина преди няколко дни от УЕФА обявиха, че именно ЦСКА-София е четирикратен участник в предварителните кръгове на ШЛ като наследник на стария Литекс.

Фалиралият ЦСКА пък е отбелязан, че от 1955-а до 2018 г. има 25 участия в КЕШ/ШЛ.

Новият Литекс, който се финансира от единия от босовете на ЦСКА-София, е на друго мнение. Както е известно, ловчанлии играят във Втора лига. В началото на сезон 2016/2017 г. оранжевите купиха третодивизионния Ботев и преместиха клуба от Луковит в Ловеч, сменяйки му името на Литекс. Именно поради тази причина ловчанлии не стартираха от най-долното ниво на родния футбол, а започнаха в Трета лига с лиценза на Ботев.

Сега те се подвизават във Втора лига и ще претендират пред УЕФА, че са наследник на стария Литекс, който се премести на “Армията”. ЦСКА-София пък ще поиска от европейската футболна централа да им признае 25-те участия на фалиралия ЦСКА в КЕШ/ШЛ, но най-вероятно това ще се случи при плащане на 8-те млн. лв. за емблемата и активите на армейците, а също така и дълговете им по дела във ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    19 2 Отговор
    Айде кажете ми какво е това !!Забъркаха каша ,затова да си я сърбат .То какво да очакваш от бивши комунисти и мафиоти!Само врътки нищо друго!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ads

    7 0 Отговор
    Тия съвсем откачиха.
  • 5 Иванчо l-ви

    7 0 Отговор
    Това има ли го в първенствата на други европейски страни ?
    Страшна каша !!!
    В УЕФА сигурно не искат да чуват за България