Last news in Fakti

28 Януари, 2012 08:00 1 019 0

На този ден...

  • буфон-
  • граф-
  • лейкърс-
  • щефи граф-
  • пери о'брайън
На този ден... - 1
Снимка: Буфон, ЕПА/БГНЕС

1972 На този ден през 1972 година баскетболистите на Лос Анджелис Лейкърс поставят рекорд в Националната Баскетболна Асоциация от серия победи. Отборът записва 33 последователни успешни мача в най-силната лига в света.

1978 На тоди зен през 1978 година в италианския град Карара е роден италианският вратар Джанлуиджи Буфон. Той е юноша на отбора на Парма, за който има записани 168 мача. Буфон играе в клуба до 2001 година, когато преминава в гранда Ювентус срещу 50 милиона евро, което го прави най-скъпият играч в света в момента на този пост. Той играе и досега за клуба от Торино и е класиран от ФИФА като най-добър вратар в света в последните години. С националния отбор на Италия печели световната титла на Мондиала в Германия през 2006 година.

1989 На тази дата през 1989 година германката Щефи Граф печели 63-тия турнир Откритото първенство на Австралия. На финала тя побеждава чехкинята Хелена Сукова в два сета - 6:4, 6:4.

1932 На този ден през 1932 година в Санта Моника, Калифорния е роден Пери О`Брайън – двукратен олимпийски шампион по лека атлетика в тласкането на гюле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА