Last news in Fakti

17 Април, 2018 15:05 1 124 0

Налагат трансферно ембарго на Манчестър Сити?

  • манчестър сити-
  • велес-
  • ембарго-
  • трансфер-
  • гаре

Новият шампион на Англия е договорил аржентински футболист, докато е бил на 15 години

Новият шампион в Премиър лийг Манчестър Сити е изправен пред реална опасност да бъде санкциониран със забрана за привличане на нови играчи за два трансферни прозореца. Причината за това е проточилият се вече девет месеца казус с трансфера на Бенхамин Гаре.

Аржентинецът бе привлечен в академията на "гражданите" на следващия ден, след като навърши 16 години. От бившия му клуб Велес Сарсфийлд обаче обвиняват Сити, че английският клуб е извършил неправомерни действия и е контактувал с таланта още, когато той е бил на 15 години. Казусът в крайна сметка стигна до Спортния арбитражен съд, който според английските медии трябва да се произнесе в следващите седем дни. Ако CAS отсъди в полза на аржентинския клуб, то върху Сити ще бъде наложена споменатата санкция.

От Велес настояват, че правилото, което позволява трансфери на играчи под 18 години, касае само движението на млади футболисти между клубове в Европейския съюз. От "Етихад" пък се позовават на италианския паспорт на Гаре и твърдят, че не са нарушили правата.

Подобни наказания в последните години бяха налагани върху испанските клубове Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид заради това, че те бяха признати за виновни по обвинения в нарушаване на правилата при привличане на млади играчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА