Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 12:58 1 155 0

Легендата Гигс - още година в Юнайтед

  • гигс-
  • манчестър юнайтед-
  • договор-
  • легенда-
  • фъргюсън
Легендата Гигс - още година в Юнайтед - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Райън Гигс ще радва феновете на Манчестър Юнайтед за 22-ри пореден сезон, след като днес подписа едногодишно удължение на договора, потвърдиха от клуба, съобщава БГНЕС.

Легендарният футболист дебютира за "червените дяволи" през мат 1991 година и е най-успешния футболист в историята на британския футбол. Той е абсолютен рекордьор по изиграни мачове за Юнайтед, като е обличал червената фланелка 898 пъти до този момент. "Райън е феноменален играч, той е емблема на всички отбори, които съм изградил тук", каза сър Алекс Фъргюсън.

"Той постоянно еволюира, адаптира се към промените на играта и запази глада си за успехи през цялото време. На всяка тренировка и всеки мач той е пример за другите. Младите футболисти в отбора имат невероятен шанс да се учат от човек, който е поставил рекорди, които трудно ще бъдат подобрени", допълни мениджърът на Юнайтед.

"Когато подписах първия си договор, никога не съм си мислил, че ще играя за клуба 22 години. Чувствам се добре и мисля, че мога да помогна на тима да продължи да се бори за трофеи. 19-та титла бе страхотно усещане, но в този клуб е важен следващия трофеи", сподели Гигс, след като подписа удължи контракта си. Той е изиграл 22 мача през този сезон, в които е отбелязал три гола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА